Έχετε πονοκέφαλο;, πώς μπορείτε να γλυτώσετε

Έχετε πονοκέφαλο;, πώς μπορείτε να γλυτώσετε

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η ενοχλητική αίσθηση που «σφυρίζει» μέσα στο κεφάλι μας, σημαίνει ότι πάλι μας έπιασε πονοκέφαλος. Και αυτό το είδος πονοκεφάλου περιμένει πάντα την κατάλληλη στιγμή, χτυπά ακριβώς πριν από ένα σημαντικό γεγονός ή κατά τη διάρκεια της εργασίας μας. Υπάρχουν μερικές κοινές αιτίες των πονοκεφάλων, όπως η αφυδάτωση και το άγχος, αλλά ευτυχώς υπάρχει μια θεραπεία που θα μας βοηθήσει να απαλλαγείτε από έναν πονοκέφαλο εύκολα και γρήγορα.

1. Ο πονοκέφαλος του στρες:

Η θεωρία λέει ότι όταν είστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι έχετε αυξημένη ένταση στο σώμα σας. Μπορεί υποσυνείδητα να υποκύπτετε στο τρίξιμο των δοντιών σας ή το τέντωμα των μυών που συνδέει το σαγόνι με τους κροτάφους σας.

Είναι κάτι σαν πίεση και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, που συνήθως ξεκινά από το κατώτερο πίσω μέρος του κεφαλιού συμπεριλαμβανομένου και του λαιμού, των ματιών ή άλλων μυών. Αυτοί οι πονοκέφαλοι έντασης αντιπροσωπεύουν το 90% του συνόλου των πονοκεφάλων και προκαλούνται από την κακή στάση του σώματος, από προβλήματα όρασης, άγχος, αφυδάτωση, πείνα αλλά και στέρηση ύπνου. Οι πιθανότητες είναι ότι όλοι έχουμε βιώσει κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

2. Η απλή θεραπεία:

Εκτός από την εξασφάλιση αρκετού ύπνου, τακτικού φαγητού και αρκετού νερού, η θεραπεία της κεφαλαλγίας τάσεως σας θα μπορούσε να βασιστεί σε ένα απλό στυλό ή μολύβι.

Βάλτε ένα στυλό ή μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να το δαγκώνετε δυνατά! Ακούγεται πολύ παράξενο, αλλά φαίνεται να έχει λειτουργήσει θετικά σε πολλά περιστατικά. Η θεωρία υπαγορεύει ότι αυτή η κίνηση χαλαρώνει μυϊκά το σαγόνι σας και μειώνει την αυξημένη ένταση, αλλά -προσοχή!- λειτουργεί μόνο σε πονοκέφαλο του στρες και όχι σε ημικρανίες.

Φυσικά, εάν έχετε επίμονους πονοκεφάλους που σας ταλαιπωρούν τακτικά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να μάθετε την ακριβή αιτία.

Πηγή: Καθημερινή