Τα μυστικά του κάθε ζωδίου

Τα μυστικά του κάθε ζωδίου

Κριός: Ο Κριός είναι κυριολεκτικά το παιδί του ζωδιακού κι αυτό είναι το κλειδί για να κατανοήσετε την προσωπικότητά του. Είναι ενθουσιώδης και φιλόδοξος, έχει πολλές ιδέες και θέλει να τις υλοποιήσει…χτες! Αυτό είναι θετικό, μιας και στη ζωή χρειαζόμαστε καινοτόμους και εφευρέτες. Ωστόσο, το μειονέκτημά του είναι ότι διαθέτει ελάχιστη υπομονή και απεχθάνεται το σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι η ζωή του είναι κάτι παραπάνω από χαοτική και δεν θα αποτελεί πάντα το πιο αξιόπιστο πρόσωπο στη ζωή σας. Στις σχέσεις του ο Κριός συμπεριφέρεται κάπως αντιφατικά. Από τη μία είναι πολύ ρομαντικός στον έρωτα και σκέφτεται διαρκώς τι εκπλήξεις και δώρα μπορεί να κάνει στο σύντροφό του, κι από την άλλη γίνεται πολλές φορές τόσο πεισματάρης που χρειάζεται να του υπενθυμίζουν ότι μια σχέση αφορά τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα δύο ανθρώπων κι όχι ενός! Το να πείσει κανείς τον Κριό σύντροφό να αναλάβει απολύτως την ευθύνη μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά είναι δυσκολότερο να βρει κανείς έναν σύντροφο τόσο πιστό! Στο πεδίο της καριέρας ο Κριός παρουσιάζεται αντιφατικός, γιατί από τη μια μισεί τις αλλαγές στο χώρο εργασίας του, κι αυτό επειδή ως «παιδί» αγαπά ό,τι του είναι οικείο, διακρίνεται όμως ταυτόχρονα και από μια ακόρεστη περιέργεια για το άγνωστο. Όταν ο Κριός παθιάζεται με την καριέρα του, δεν υπάρχουν εμπόδια να τον σταματήσουν από το κυνήγι του στόχου του που είναι η επιτυχία και οτιδήποτε αφορά πωλήσεις ή καινοτομίες είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τα ταλέντα του.

Ταύρος: Ο Ταύρος είναι το πιο γήινο απ΄ όλα τα ζώδια, και αν γνωρίζετε έναν άνθρωπο λογικό και προσγειωμένο που δείχνει να διαθέτει σταθερότητα και περιεχόμενο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι Ταύρος. Ένας άνθρωπος στο ζώδιο του Ταύρου είναι αληθινός γνώστης όλων των αισθησιακών απολαύσεων, από ένα θεσπέσιο έδεσμα στο καλύτερο εστιατόριο, μέχρι ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο μέσα σε μπάνιο διακοσμημένο με αρωματικά κεριά. Το μόνο αρνητικό της αγάπης του για την πολυτέλεια είναι η τάση του να το παρακάνει, όπως και να τεμπελιάζει. Έτσι εξηγείται η απουσία δράσης σε ορισμένους τομείς της ζωής του. Στις σχέσεις του, ο Ταύρος προσφέρει στοργή και γνήσια επιθυμία να κατανοήσει τα συναισθήματα του αγαπημένου του προσώπου. Δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει ποτέ για υπερευαισθησία ούτε και να ξεχάσει μια σημαντική σας επέτειο. Όταν μια σχέση του αντιμετωπίζει δυσκολίες εκείνος μουλαρώνει και γίνεται απίστευτα πεισματάρης. Ωστόσο, μαλακώνει απίστευτα, όταν αγγίζετε τις χορδές της καρδιάς του! Ο Ταύρος είναι ένας πολύ υπεύθυνος εργαζόμενος, και συχνά πρόκειται για τον πιο αξιόπιστο στο χώρο εργασίας του. Του ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν πρακτικό προσανατολισμό, και σχετίζονται με εξωτερικούς χώρους. Ο τρόπος που λειτουργούν τους κάνει εξαιρετικούς μάνατζερς. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγάλει κανείς έναν Ταύρο έξω απ΄τα ρούχα του, αλλά όποιος καταφέρει να τον θυμώσει πραγματικά, θα το θυμάται για πάντα.

Δίδυμοι: Ο Δίδυμος είναι «το σπίρτο» του ζωδιακού! Αυτό δεν σημαίνει ότι εμβαθύνει περισσότερο από τα υπόλοιπα ζώδια, αλλά ότι έχει το πιο κοφτερό και γρήγορο μυαλό. Είναι πάντα πρόθυμος να πετάξει ένα ανέκδοτο ή να κάνει ένα καλαμπούρι, ενώ διαθέτει άριστες κοινωνικές δεξιότητες κι έτσι γίνεται ευπρόσδεκτος σε κάθε συνάθροιση. Είναι άνθρωπος με δύο διαφορετικές πλευρές στην προσωπικότητά του, ενώ διακατέχεται από μια βαθιά ανασφάλεια που μπορεί να συνδυάζεται εντελώς ανεξήγητα με την σαφή επίγνωση της δημοτικότητάς του. Στις σχέσεις του, ο Δίδυμος εμφανίζεται απόμακρος αρχικά, και μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να νιώσει άνετα και να ανοιχτεί συναισθηματικά. Ωστόσο, αυτό κρύβει μια πραγματική ευαισθησία που αισθάνεται για τους αγαπημένους του, ενώ γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να κάνει τον άλλο ευτυχισμένο. Αν έχετε σχέση με έναν Δίδυμο θα πρέπει να αγαπάτε το χιούμορ, μπορεί όμως να υπάρξουν φορές που θα χρειαστεί να του εξηγήσετε σταθερά, ότι η κατάσταση χρειάζεται μια σοβαρή αντιμετώπιση! Ο Δίδυμος έχει δυνατό μυαλό που το συνδυάζει με άριστες ικανότητες στην ανταλλαγή πληροφοριών. Ο συνδυασμός γοητείας και μυαλού αποτελεί συνταγή επιτυχίας στον εργασιακό του χώρο. Ωστόσο, χρειάζεται να μάθει την αξία της πίστης, και νωρίς στην καριέρα του μπορεί να δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τη σημασία της υποχρέωσης και της επικέντρωσης σε ένα θέμα. Τα καταφέρνει καλά με τα απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, καθώς είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστο ζώδια. Η βούλησή του να είναι αντικειμενικός και να βλέπει τα γενικά χαρακτηριστικά κάθε προβλήματος μπορεί να κάνει την εργασία του ανεκτίμητης αξίας για κάθε τομέα στον οποίο εργάζεται.

Καρκίνος: Ο Καρκίνος είναι το πιο ευαίσθητο ζώδιο. Κάποιος που χρειάζεται πάντα να τον «σπρώξεις» για να εισχωρήσει σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον, κατά πάσα πιθανότητα είναι Καρκίνος. Ο άνθρωπος αυτό μπορεί κοινωνικά να μη διαθέτει αυτοπεποίθηση, αλλά είναι απίστευτα αποφασιστικός. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να ανοίξετε τις δαγκάνες ενός καβουριού απομακρύνοντας το «γεύμα» του, και θα πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος της δέσμευσης του Καρκίνου σε κάθε τομέα της ζωής του. Όλοι θα μάθαιναν περισσότερα, αν αφιέρωναν χρόνο, προκειμένου να ακούσουν έναν Καρκίνο που κάθεται ήσυχος και σιωπηλός στη γωνιά του. Στις σχέσεις του, κουβαλά τη βαθιά του ευαισθησία, φέρνοντας εις πέρας κάθε δύσκολη κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι η σχέση με έναν Καρκίνο μπορεί να είναι ένα από τις πιο ικανοποιητικές συναισθηματικά. Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου η εσωτερική ευαισθησία τού προκαλεί μια κάποια απογοήτευση, ενώ μπορεί να γίνει οξύθυμος όταν αισθανθεί ανασφαλής. Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι εξαιρετικά σημαντικοί γι΄αυτόν. Η φροντίδα των άλλων και η φροντίδα του ίδιου από τους άλλους τον κάνει έναν θαυμάσιο και συμπονετικό σύντροφο ζωής. Η ήσυχη φύση του και η απέχθειά του στις δημόσιες «παραστάσεις» κάθε είδους τον κάνει να νιώθει άβολα σε εμφανείς διευθυντικούς ρόλους στο χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, όμως, διαθέτει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να πετύχει στον τομέα της προτίμησής του. Ο ιδανικός ρόλος για την προσωπικότητα του Καρκίνου είναι αυτός του ειδικού εμπειρογνώμονα, όπου μπορεί να διακριθεί για τις καίριας σημασίας γνώσεις του και όχι για την ικανότητά του να διευθύνει τους άλλους. Μια καριέρα ιδιαίτερα συμβατή με το ζώδιο αυτό είναι εκείνη που περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής ή ένα κοινωνικό περιβάλλον φροντίδας.

Λέων: Ο Λέων είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του ζωδιακού κύκλου. Αν το Χόλυγουντ είχε ζώδιο θα ήταν Λέων! Όπως θα περίμενε κανείς, ένας Λέων δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι περήφανος και έχει πολύ έντονη αίσθηση της αξίας του και των δικαιωμάτων του στον κόσμο. Ωστόσο, ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται αλαζονικό, πρέπει να διευκρινιστεί ότι πολλοί Λέοντες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι μόνο όταν παίζουν για το κοινό τους, εισπράττοντας από αυτό την αναγνώριση που λαχταρούν! Στις σχέσεις του ο Λέων μπορεί να είναι πρόκληση για όποιον διαθέτει μια εξίσου ισχυρή προσωπικότητα, καθώς πρέπει να υπάρχει πάντα μόνο ένας που θα κάνει κουμάντο, κι αυτός είναι ο ίδιος! Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι να ζήσουν στη σκιά του, πίσω από το θρόνο του, ιδίως επειδή ο Λέων είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος συναισθηματικά αλλά και υλικά με όσους αγαπά. Στη σχέση σας με έναν Λέοντα δεν θα υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είστε το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο, και η αγάπη του σημαίνει κυριολεκτικά πως το πάθος δεν θα γίνει ποτέ μια μακρινή ανάμνηση. Ο Λέων δεν μπορεί ποτέ να ικανοποιηθεί αν έρχεται δεύτερος σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του και αυτό δηλώνει, ότι πάντα θα ανταγωνίζεται σθεναρά στον επαγγελματικό δρόμο που έχει διαλέξει. Όταν πετύχει, γίνεται θαυμάσιο αφεντικό, που του αρέσει να δείχνει τη δύναμή του μέσα από την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τους εργαζομένους καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο εργοδότη. Ωστόσο, ο Λέων που δεν είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους του, μπορεί να δυσκολευτεί να αναγνωρίσει ότι η έλλειψη επιτυχίας μπορεί να οφείλεται στον ίδιο. Η ιδανική καριέρα ενός Λέοντα είναι αυτή που περιλαμβάνει κάποιο είδος επιδόσεων, είτε πρόκειται για δράση, διδασκαλία ή τη διοίκηση ενός λόχου!

Παρθένος: Η Παρθένος είναι το πιο παρεξηγημένο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την Παρθένο με την Αφροδίτη και αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι η Παρθένος είναι το ζώδιο του ρομαντισμού. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ζώδιο της Γης που κυβερνάται από τον Ερμή και είναι πάντα συνετό και ακριβές στον τρόπο ζωής του. Επιθυμεί να είναι χρήσιμο, χωρίς να προσδοκά ανταλλάγματα και είναι ίσως το πιο αξιόπιστο ανάμεσα στα ζώδια. Η λεπτομερώς σχεδιασμένη προσέγγισή του στη ζωή τον κάνει ανήσυχο, παρότι είναι άτομο τακτικό και έξυπνο. Για τους γνήσιους Παρθένους, τα ρούχα και η εμφάνιση είναι θέμα όχι δευτερεύον, αλλά τριτεύον και βάλε! Στις σχέσεις του, ο Παρθένος είναι αξιόπιστος στη λήψη αποφάσεων, περιμένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν προβεί σε οποιαδήποτε οριστικά συμπεράσματα! Αυτό σημαίνει ότι αν είστε ήδη σε σχέση με έναν Παρθένο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ενδιαφέρεται σοβαρά για σας. Παρόλο που είναι πρόθυμος να αφουγκραστεί τις συναισθηματικές σας ανάγκες, νιώθει συναισθηματικά ασφαλής και σπάνια θα χρειαστεί να του προσφέρετε ηθική υποστήριξη. Ωστόσο, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαιτητικός και κάποιες φορές να κατακρίνει τους άλλους σε ζητήματα ήσσονος σημασίας, ειδικά αν σχετίζονται με την καθαριότητα του σπιτιού! Είναι έντονα πρακτικός, και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συνδυάσει τη ρεαλιστική κατανόηση του κόσμου του βλέποντάς τον παράλληλα μέσα από ένα επιστημονικό ή μαθηματικό πρίσμα. Μια ιδανική καριέρα για κείνον θα ήταν ερευνητής ή προγραμματιστής. Ένας Παρθένος επικοινωνεί εξίσου καλά και στο χώρο εργασίας έχοντας μια ήρεμη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, που γεννιέται από μια προσεκτική αξιολόγηση του εαυτού του, και τον καθιστά αξιόπιστη επιλογή για διευθυντικές θέσεις. Κι αφού κανείς δεν είναι τέλειος, το ελάττωμα του Παρθένου όσον αφορά τη σταδιοδρομία είναι η τάση του να συσσωρεύει ευθύνες, παραλείποντας όμως να τις αναθέσει.

Ζυγός: Ο Ζυγός είναι γνωστό ως το πιο ισορροπημένο από όλα τα ζώδια, και δεν αντιπροσωπεύεται τυχαία από το σύμβολο της ζυγαριάς. Ωστόσο, ο τρόπος που τον βλέπουν οι άλλοι, εξαρτάται καθαρά από τη δική τους προσωπικότητα. Για κάποιους ο Ζυγός φαίνεται στοχαστικός, ενώ για κάποιους άλλους αναποφάσιστος. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος κινείται συχνά μεταξύ αυτών των δύο. Ενώ επικεντρώνεται πολύ στους άλλους, εντούτοις είναι το ζώδιο που ενδιαφέρεται περισσότερο για την προσωπική του εμφάνιση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αγάπη του Ζυγού για την ομορφιά γενικά, αλλά αποτελεί έκφραση και της ανάγκη του να παίρνει την έγκριση των άλλων. Εκεί που συναντάμε την αληθινή έννοια της ισορροπίας του Ζυγού, είναι στις σχέσεις του. Όπως θα περίμενε κανείς, ο Ζυγός είναι πραγματικά καλός και ευγενικός στην έκφραση των συναισθημάτων και της αγάπης του. Ωστόσο, ισορροπία σημαίνει επίσης ότι μπορεί να εκφραστεί με δύο διαφορετικές συμπεριφορές απέναντι στους άλλους. Δεν θα διστάσει να θέσει τις δικές του ανάγκες δεύτερες και θα εργαστεί ακούραστα για την επιτυχία των αγαπημένων του προσώπων. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να είναι συναισθηματικά απαιτητικός και μερικές φορές να εξαρτάται απελπιστικά από το σύντροφό του. Ο Ζυγός είναι ονειροπόλος και αυτό σημαίνει ότι έχει μια έμφυτη κλίση προς καθετί που του επιτρέπει να εκφράσει τη δημιουργικότητά του. Αν δεν του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί, του είναι δύσκολο να ανταποκριθεί σε πρακτικές υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν προθεσμίες και ευθύνες. Ένας Ζυγός γίνεται εμπνευσμένος μάνατζερ και καταπληκτικός ομαδικός παίκτης, παίζοντας συχνά το ρόλο της συναισθηματικής «κόλλας» που κρατά ενωμένη την ομάδα. Λειτουργεί καλύτερα όταν τον εγκωμιάζουν και γι ‘αυτό θα πρέπει να αποφύγει επαγγέλματα που είναι έντονα ανταγωνιστικά.

Σκορπιός: Ο Σκορπιός είναι το πιο ενδιαφέρον ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, χάρη στη σύνδεσή του με τα βαθύτερα μυστήρια της ζωής. Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στο ζώδιο αυτό είναι ιδιαίτερα σύνθετος, και βιώνει τον κόσμο κυρίως από συναισθηματική άποψη. Ο Σκορπιός γοητεύεται από το άγνωστο και επιθυμεί να εξερευνά τις πτυχές της ζωής και του κόσμου γύρω του, που μοιάζουν απαγορευμένες ή αδιαπέραστες. Λόγω της εστίασης στον εσωτερικό κόσμο φαίνεται ψυχρός, όμως η αλήθεια είναι πως αισθάνεται τα πάντα με πάθος, το οποίο μπορεί ενίοτε να εκφραστεί ξαφνικά και αναπάντεχα, κάνοντας τους άλλους να μείνουν με το στόμα ανοιχτό από την έκπληξη. Στις σχέσεις του, ο Σκορπιός δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι είναι κτητικός και ενδεχομένως απαιτητικός απέναντι στα αγαπημένα του πρόσωπα. Ωστόσο, η συναισθηματική έντασή του σημαίνει ότι θα σταθεί στο πλάι εκείνων που αγαπά με απόλυτη αφοσίωση και σεβασμό. Η τιμιότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για κείνον και μπορεί ο σύντροφός του να εκπλαγεί από την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται κάθε σφάλμα ή κάθε παράλειψη, είτε είναι εμφανή είτε όχι. Παρά το γεγονός ότι ο Σκορπιός αισθάνεται την ανάγκη να έχει ο ίδιος τον έλεγχο, είναι περισσότερο από ευτυχής αν χρειαστεί να «ακολουθεί» το αγαπημένο του πρόσωπο όπου αυτό τον οδηγεί, υπό την προϋπόθεση ότι μαζί του θα αισθάνεται απόλυτη σιγουριά! Ο Σκορπιός μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στο χώρο εργασίας του, επειδή ποτέ δεν τα παρατά και χρησιμοποιεί μια διαισθητική κατανόηση των ανθρώπων και των σχέσεων δίνοντας στον εαυτό του ένα αξιοζήλευτο πλεονέκτημα. Δεν αντέχει να παίζει ρόλους που δεν του κινούν το ενδιαφέρον και αυτό μπορεί να κάνει την πρώιμη επαγγελματική του ζωή δύσκολη. Μην περιμένετε από έναν Σκορπιό να μπει σε κλίκες και ν΄αρχίσει τα κουτσομπολιά στο γραφείο, αφού σέβεται την ανάγκη να κρατηθούν εμπιστευτικά τα προσωπικά ζητήματα και έχει έναν πολύ ισχυρό κώδικα τιμής στις σχέσεις του με τους άλλους. Ωστόσο, διαθέτει και μια εκπληκτικά πλούσια και γήινη αίσθηση του χιούμορ!

Τοξότης: Ο Τοξότης είναι ο αθλητής του ζωδιακού και κρατά μια ενθουσιώδη στάση απέναντι στη ζωή γενικότερα. Έχει ένα ξεκάθαρο παρουσιαστικό και συνήθως είναι ευλογημένος με ένα ισχυρό χάρισμα. Παραδόξως, παρά το ρωμαλέο αθλητικό του στυλ, είναι από τα ζώδια που συμμετέχουν σε λεπτεπίλεπτες ή ακριβείς δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει τόσο στις προσωπικές του σχέσεις όσο και στην επαφή του με τον κόσμο γενικότερα. Γίνεται υπέροχος φίλος, καθώς η αισιοδοξία του είναι σχεδόν αδύνατο να στραπατσαριστεί και δεν υπάρχει τίποτα που να απολαμβάνει περισσότερο από το να διασφαλίζει ότι όλοι περνούν καλά! Στις σχέσεις του, είναι ένας εμπνευσμένος σύντροφος, που βρίσκει πάντα τον τρόπο να μετατρέψει κάθε διαφωνία σε ευκαιρία για να ξαναφτιάξουν τα πράγματα! Θέλει βέβαια κάποιο χρόνο για να συνηθίσει κανείς την ορμητικότητά του, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να εκφράσει το πώς ακριβώς αισθάνεται. Ποτέ ένας Τοξότης δεν έχει πρόθεση να βλάψει, όταν σχολιάζει κάτι άσχημο στα εξωτερικά σας χαρακτηριστικά, αυτό συμβαίνει απλά επειδή είναι έντιμος με έναν μοναδικά αδέξιο τρόπο, κι όσο πιο χαλαρά και άνετα αισθάνεται μαζί σας, τόσο πιο ανοιχτά θα σας μιλήσει! Θα σας δηλώσει πόσο σημαντικοί είστε γι΄αυτόν, και μέσα στον ανοιχτό και γενναιόδωρο κόσμο του αυτό σημαίνει πολλές ρομαντικές πράξεις και αξέχαστες στιγμές. Ο Τοξότης είναι το πιο θαρραλέο ζώδιο του ζωδιακού και όταν συνδυάζει αυτό το θάρρος με τη δύναμη και την αντοχή του, γίνεται ιδανικός για κάθε ρόλο που απαιτεί σωματική δραστηριότητα. Η ιδανική σταδιοδρομία γι΄αυτόν περιλαμβάνει ό,τι έχει να κάνει με την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις ή τον επαγγελματικό αθλητισμό. Σε ένα περιβάλλον γραφείου μπορεί πραγματικά να λάμψει ως μάνατζερ, όπου έχει τα εχέγγυα να λειτουργήσει ως ένας ισχυρός και διορατικός ηγέτης. Πρέπει όμως να μάθει να ελέγχει την αγάπη του για απίθανες ιστορίες και «παραμύθια» στο χώρο εργασίας, καθώς αυτό μπορεί να τον οδηγήσει στο… «ψυγείο»!

Αιγόκερως: Ο Αιγόκερως είναι ο τραπεζίτης του ζωδιακού, όχι ο τεχνοκράτης τραπεζίτης του σήμερα, αλλά ο προσεκτικός, φιλόδοξος τραπεζίτης του χτες. Οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού έχουν ανάγκη την κοινωνική καταξίωση, και το στοιχείο της Γης τους κατευθύνει να το πετύχουν μέσω της υλικής δύναμης που πασχίζουν να αποκτήσουν. Μολονότι μπορεί να φαίνεται αρκετά σοβαρός και σκληρός μερικές φορές, έχει μια εσωτερική ευαισθησία και διακατέχεται από γνήσια επιθυμία να δει τους γύρω του να δρέπουν τους καρπούς της σκληρής δουλειάς τους. Μπορεί ακόμα να επικεντρωθεί και να ασχοληθεί με τα βαθύτερα ερωτήματα της ζωής και δεν είναι ασυνήθιστο για έναν Αιγόκερω να είναι τόσο βαθυστόχαστος και περισπούδαστος, όσο και επιτυχημένος. Στις σχέσεις του, μπορεί να γίνει ένας πολύ εκδηλωτικός και διαχυτικός σύντροφος. Δυσκολεύεται να εκφράσει το βάθος των συναισθημάτων του με λόγια, αλλά αν σας γεμίζει αφειδώς με δώρα, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τον έχετε συνεπάρει εντελώς! Ο Αιγόκερως βλέπει το «μανδύα» της ευθύνης ως μια αναπόφευκτη πτυχή του στάτους του, και αντιμετωπίζει πάντα τις δυσκολίες που προκύπτουν με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη διαφορά μεταξύ του να είναι κάποιος υποστηρικτικός και να παίζει το ρόλο του μάρτυρα στις σχέσεις του. Δίνοντάς του την αγάπη που έχει ανάγκη, θα αποφύγετε να τον κάνετε να νιώσει το δεύτερο. Ο επαγγελματικός στίβος αποτελεί το φυσικό του «σπίτι», καθώς πιστεύει πως είναι το πεδίο αυτό που θα του επιτρέψει ν΄αφήσει το «σημάδι» του στον κόσμο. Παρότι αποφεύγει τις στενές φιλίες στον εργασιακό του χώρο, δημιουργεί εύκολα ένα ευρύ και αποτελεσματικό δίκτυο συνεργατών, οι οποίοι τον ακολουθούν, χωρίς να τον αμφισβητούν. Η ιδανική σταδιοδρομία για έναν Αιγόκερω έχει έντονα οικονομικό επίκεντρο ή περιλαμβάνει πωλήσεις κάποιου είδους. Η οργανωτικότητα είναι από τα χαρίσματά του και συχνά κατέχει ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να επιδιώκει περισσότερο τις σχέσεις μέσα στην εργασία του, καθώς υπάρχουν φορές που αυτές μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την καριέρα του.

Υδροχόος: Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με ακρίβεια έναν Υδροχόο, κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η αγάπη του στην ατομικότητα και η άρνησή του να συμμορφώνεται στις προσδοκίες των άλλων! Συχνά, συμπεριφέρεται σαν «ψάρι έξω από το νερό», καθώς έχει πάντα τη δική του ιδιόμορφη και μοναδική άποψη για τη ζωή. Στην παρέα γενικά είναι ήσυχος, αν και πρόκειται για εμπειρογνώμονα, σε οποιοδήποτε θέμα τεθεί για συζήτηση. Ο χαρακτήρας του είναι απρόβλεπτος και μπορεί να συγκινηθεί, να ενθουσιαστεί ή να απολαύσει την κυριαρχία του σε κάθε συνομιλία! Στις σχέσεις του, ψάχνει πάντα για τον σύντροφο της ψυχής του και δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για εφήμερες σχέσεις. Του αρέσει να επικοινωνεί και να μοιράζεται τα συναισθήματά του, καθώς είναι ικανός να κατανοεί και ο ίδιος τα βαθύτερα συναισθήματα του συντρόφου του. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος να δυσκολευτεί να νιώσει ικανοποίηση μέσα από οποιαδήποτε σχέση, καθώς εξακολουθεί να αναρωτιέται, αν έξω στον κόσμο τον περιμένει η μεγάλη, αληθινή αγάπη. Επιθυμεί ένα ειρηνικό περιβάλλον και αγωνίζεται για αρμονία στις σχέσεις του, κάτι που μπορεί να μετριάσει την έλξη του από τρελά, ανέφικτα όνειρα! Ο Υδροχόος είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί και να καθιερωθεί σε έναν επαγγελματικό χώρο. Η αγάπη του για συναρπαστικές και ασυνήθιστες πρακτικές σημαίνει ότι μια καθημερινή, ρουτινιάρικη εργασία μπορεί να του γίνει βραχνάς, ένας πραγματικός αγώνας για το αντισυμβατικό αυτό ζώδιο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα, όπως το μάρκετινγκ και οι δημιουργικές τέχνες, όπου η εκκεντρική του άποψη για τον κόσμο μπορεί να αποτελέσει ένα θετικό πλεονέκτημα. Ο Υδροχόος είναι διαισθητικός και όταν βρίσκεται σε θέση εξουσίας συνδυάζει αυτό του το χάρισμα με την αγάπη του για την ισότητα, και γίνεται έτσι ένα αφεντικό ιδιαίτερα αποδεκτό από το προσωπικό του.

Ιχθείς: Οι Ιχθείς είναι το ζώδιο που ολοκληρώνει τον ζωδιακό κύκλο και κατά μία έννοια εμπεριέχει όλη την εμπειρία των ζωδίων που προηγούνται. Ο άνθρωπος που γεννήθηκε στο ζώδιο αυτό τείνει να αναγνωρίζεται ως σοφός ανεξάρτητα από την ηλικία του. Είναι σε θέση να συνδεθεί σε ένα βαθύ επίπεδο σχεδόν με τους πάντες και αυτή η κατανόηση συνδυάζεται με μια έμφυτη υπομονή, πράγμα που τον κάνει θαυμάσιο και πολύτιμο φίλο. Ακολουθώντας το μονοπάτι κατανόησης του κόσμου, κατανοεί τον ίδιο του τον εαυτό. Η σοφία του βασίζεται στην ανεπτυγμένη συναισθηματική του νοημοσύνη, ενώ μπορεί να προχωρά εκπληκτικά σε μια πιο ορθολογική ανάλυση του τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας. Στις σχέσεις του, είναι θαυμαστά ανιδιοτελής και πρόθυμος να επιτρέψει στο σύντροφό του να καθορίζει τον τόνο και την κατεύθυνση της σχέσης. Ο ιδιαίτερα πνευματικός τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, επεκτείνει τη συναισθηματική του ζωή, και αυτό σημαίνει ότι ο Ιχθείς προσπαθεί πάντα να δείτε τα εσωτερικά βάθη της κάθε σχέσης. Όταν ερωτεύεται, γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος και εκφράζει την αγάπη του με μια ολόκληρη ποικιλία τρόπων. Είναι το πιο διορατικό ανάμεσα στα ζώδια, αλλά παρότι αγαπά αναμφίβολα, δυσκολεύεται να εκφράσει την πιο παθιασμένη πλευρά του. Διαθέτει ισχυρή φαντασία και ικανότητα να αναλύει καταστάσεις ενστικτωδώς και με σύνεση, κάτι που του προσθέτει πόντους και τον βοηθά να λύνει προβλήματα στο χώρο εργασίας. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος ένας Ιχθείς να μη θελήσει να προσαρμόσει τη λύση που επέλεξε στις απόψεις των άλλων. Κι αυτό δεν γεννιέται από εγωισμό, αλλά από μια βαθιά αίσθηση ότι η προσέγγισή του αποτελεί πραγματικά την καλύτερη και πιο χρήσιμη λύση. Ο Ιχθείς έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σταδιοδρομία που επέλεξε, κάτι που πολύ συχνά δεν οφείλεται στην προσωπική του φιλοδοξία, ενώ οι δημιουργικές του ικανότητες και το «στήσιμο» μιας σωστής ομάδας, εξασφαλίζουν και εγγυώνται τη δυνατότητα να εκφράσει το πλήρες δυναμικό του.