10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Μονόπολη...

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Μονόπολη...

Το επιτραπέζιο παιχνίδι αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών που εκδίδεται από την εταιρεία Parker σε συνεργασία με την Hasbro Monopoly, πρωτοκυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1935... Οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικής δολοπλοκίας και απεμπόλησης με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά. Το παιχνίδι παίρνει την ονομασία του από τον όρο "μονοπώλιο", την κυριαρχία στην αγορά μιας μόνο επιχείρησης...

Monopoly parts box 1935

1. Περισσότερα από 275 εκατομμύρια παιχνίδια έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο,είναι διαθέσιμο σε 111 χώρες, σε 43 γλώσσες... Το μεγαλύτερο παιχνίδι Monopoly στην ιστορία κράτησε για 70 ημέρες.

2. Η πιο ακριβή έκδοση του παιχνιδιού παρήχθη από κοσμηματοπώλη Sidney Mobell στο Σαν Φρανσίσκο. Αποτιμάται σε 2 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει ένα 23-καρατίων χρυσού ταμπλό και ζάρια με διαμάντια.

3. Ο χαρακτήρας κλειδωμένος στην φυλακή ονομάζεται Jake the Jailbird.. Ο αξιωματικός Edgar Mallory τον έστειλε στη φυλακή.

4. Κάθε λίγα χρόνια, εθνικοί πρωταθλητές από όλο τον κόσμο συναντιούνται για το MONOPOLY World Championship- παγκόσμιο τουρνουά. Παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν ανακηρυχθεί από 10 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων: Ηνωμένες Πολιτείες, Ιρλανδία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Ισπανία.

5. Περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια μικρά πράσινα σπίτια και τα 2,25 δισεκατομμύρια κόκκινο ξενοδοχεία έχουν «κατασκευαστεί» από το 1935

6. H Monopoly χρησιμοποιήθηκε από βρετανική μυστική υπηρεσία στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

7. Στη δεκαετία του 1970, μια έκδοση Braille του παιχνιδιού MONOPOLY δημιουργήθηκε για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

8. Το 1972, ο Επίτροπος Δημοσίων Έργων στο Atlantic City, New Jersey, απείλησε ώστε να αλλαχτούν τα ονόματα των πραγματικών λεωφόρων της Βαλτικής και της Μεσογείου, αλλά η δημόσια κατακραυγή εμπόδισε το νομοσχέδιο...

9. Κυκλοφορεί σε επτά εκδόσεις σε 27 χώρες, σε 20 γλώσσες με σχεδόν 10 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο downloads σε κινητό τηλέφωνο.

10. Μάρκες από τη Monopoly: Here & Now Edition πέταξαν στο διάστημα με το διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς το 2007...