Ζώδια και κατάθλιψη - Ποια είναι τα πιο επιρρεπή...

Ζώδια και κατάθλιψη - Ποια είναι τα πιο επιρρεπή...

Η κατάθλιψη απασχολεί όλο και περισσότερους στην χώρα μας, γίναμε Σκανδιναβοί, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Αυτοί από την ευημερία πάσχουν από κατάθλιψη και εμείς από την ανέχεια.

 

Ποια ζώδια είναι πιο επιρρεπή στην κατάθλιψη; Αυτή η μάστιγα της εποχής σαρώνει κυριολεκτικά. Υπάρχει κάποια προδιάθεση, βάσει ζωδίου, για αυτό το δύσκολο πεδίο; Οι ψυχικές δυνάμεις, τα αποθέματα και οι αντιστάσεις του καθενός, ασφαλώς και έχουν άμεση σχέση με τον ζωδιακό τύπο. Οι εγγραφές που έχει ο καθένας μας από τις πλανητικές επιρροές, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πώς θα αντιδράσουμε στην πίεση και στην θλίψη. Γιατί βέβαια, άλλο θλίψη, άλλο κατάθλιψη . Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Κάποιος ο οποίος περνάει δύσκολα πράγματα και δεν τα αντιλαμβάνεται, έχει άλλου είδους διαταραχή, έχει έλλειψη συναισθήματος. Εννοείται ότι οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι καταστάσεις που πιέζουν τον ψυχισμό μας, δημιουργούν θλίψη. Η κατάθλιψη όμως είναι κάτι άλλο. Είναι ένα σαρκοβόρο συναίσθημα, που σαρώνει τη ζωή, την προσωπικότητα και την ίδια τη φυσική υπόσταση του ανθρώπου που πάσχει, αν δεν λάβει την κατάλληλη βοήθεια. Από την κατάθλιψη κινδυνεύουν όλοι, οπότε και όλα τα ζώδια. Το θέμα είναι ποιοι έχουν περισσότερες αντιστάσεις. Αυτοί θα κληθούν να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους να ξεπεράσουν μια δύσκολη περίοδο, δίνοντας ανάσα στο συναίσθημα και κάνοντας τους ανθρώπους μια οικογένεια . Οι δυσκολίες είναι για όλους, αλλά αν έχουμε καλή διάθεση ως προς τον σύντροφό μας, ως προς τον φίλο μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα πολύ καλύτερα και τελικά να βγούμε πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η σχέση των ζωδίων με την κατάθλιψη και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να την ξεπεράσει κάποιος βάσει του ζωδιακού του τύπου.

 

 

Κριός

Ο Κριός σπάνια παθαίνει κατάθλιψη. Ο βασικός του Κυβερνήτης, ο Άρης, τον κάνει άτρωτο στην συναισθηματική κατάρρευση. Ο Κριός μπορεί να θυμώσει, μπορεί να εκνευριστεί, μπορεί να μαλώσει. Αλλά δεν μπορεί να πέσει εύκολα στο σκοτεινό πηγάδι της κατάθλιψης. Έχει μεγάλες αντιστάσεις και πολλές διεξόδους. Κατ’ αρχάς έχει μια σωματική σχέση με τα πράγματα, το σώμα του είναι ένας αγωγός συναισθημάτων. Οπότε, μέσω του σώματός του, αποφορτίζει πολύ εύκολα και την ψυχή του. Δεν σωματοποιεί τα ψυχικά του δεδομένα, μάλλον μετατρέπει σε ψυχικό φορτίο τα σωματικά ερεθίσματα. Η ψυχή του εδράζεται στο σώμα του, οπότε ένα περπάτημα, μια ερωτική συνεύρεση, μια μέρα στη θάλασσα, τον απομακρύνει από το σκοτάδι της κατάθλιψης. Βέβαια παίζει ρόλο και το δεκαήμερο. Οι Κριοί του πρώτου δεκαημέρου έχουν Κυβερνήτη τον Άρη μόνον, ενώ του δεύτερου έχουν Συγκυβερνήτη τον Ήλιο και του τρίτου τον Δία. Οι του τρίτου δεκαημέρου, που δέχονται μια επίδραση επεκτατική, η οποία πιέζεται πολλές φορές, μπορεί και να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης. Η αντιμετώπιση είναι άμεση σωματική άσκηση, έρωτας, κοινωνική ζωή . Η ισορροπία των Κριών αν τυχόν βρεθούν αντιμέτωπη με την κατάθλιψη είναι σχετικά εύκολη, ευτυχώς.

 

 

Ταύρος

Ο Ταύρος κινδυνεύει από την κατάθλιψη. Είναι πολύ συναισθηματικό ζώδιο και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Για να διατηρήσει την ψυχική του ισορροπία ο Ταύρος χρειάζεται και υλική ασφάλεια και συναισθηματική. Και η αλήθεια είναι πως και στα δύο αυτά πεδία υπερβάλλει. Θέλει πολλά υλικά αγαθά, για να εκφράσει την ψυχική του τάση για το ωραίο, οπότε εύκολα βρίσκεται, σε δύσκολους καιρούς, να μην έχει όσα χρειάζεται. Από την άλλη μεριά και να είναι συναισθηματικά σε καλή κατάσταση με το ταίρι του, δεν το αντιλαμβάνεται πάντα. Επειδή είναι κτητικός, μπορεί όλα να πηγαίνουν τέλεια στη σχέση του και να μην το βλέπει. Οπότε υπάρχει χώρος για να φωλιάσει στην ψυχή του η κατάθλιψη. Οι Ταύροι έχουν Κυβερνήτη τους την Αφροδίτη και οι του δεύτερου δεκαημέρου έχουν Συγκυβερνήτη τον Ερμή, ενώ του τρίτου τον Κρόνο. Από όλα τα δεκαήμερα, αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη είναι οι του τρίτου δεκαημέρου. Η Αφροδίτη και ο επικοινωνιακός Ερμής αποφορτίζουν το άτομο. Ο Ταύρος του τρίτου δεκαημέρου, με την αυστηρή πατρική φιγούρα του Κρόνου, αποκτά πρόσθετες αναστολές . Δεν εκφράζεται και μπορεί να πάθει μεγάλα μπλοκαρίσματα. Η αντιμετώπιση της κατάθλιψης του Ταύρου πρέπει να γίνει με συνεχή παρακολούθηση, αγάπη από τους οικείους του και έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η ζωγραφική αποφορτίζει τα ψυχικά τους αποθέματα και τους χαρίζει ηρεμία, η διακόσμηση, η ενασχόληση με χρώματα και ρούχα.

 

 

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι άνθρωποι με διασπασμένο ψυχισμό. Λειτουργούν σε πολλά επίπεδα, είναι πολύ εύστροφοι, αλλά πολλές φορές κρύβουν τα πραγματικά τους προβλήματα κάτω από μια μάσκα επιφανειακής χαράς. Σαν ζώδιο του αέρα δέχονται πολλές επιρροές και είναι δυνατόν να προσβληθούν από κατάθλιψη όχι από προσωπικές αφορμές, αλλά από γενικότερες. Έχουν ως Κυβερνήτη τους τον Ερμή, που τους κάνει να επικοινωνούν εύκολα με τους άλλους, να ανοίγονται, να μην κρατούν μέσα τους πολλά απωθημένα. Οι του δεύτερου δεκαημέρου έχουν Συγκυβερνήτη τους την Αφροδίτη και οι του τρίτου τον Ουρανό. Η Αφροδίτη χαρίζει μια αίσθηση του ωραίου, της αρμονίας και καλή σχέση με το άλλο φύλο, αλλά και με τον εαυτό. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των οραμάτων. Κανένας από τους τρεις πλανήτες δεν ευνοεί την κατάθλιψη, ίσως μόνον ο Ουρανός, όταν τα οράματα και τα όνειρα δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Όμως ο Δίδυμος κινδυνεύει από μικρές κρίσεις κατάθλιψης λόγω του ότι αυτά που μοιράζεται με τους άλλους, δεν είναι τα εντελώς πραγματικά του θέματα. Προτιμάει να δίνει την εντύπωση του άτρωτου και του πολύ γελαστού, ενώ δεν είναι πάντα. Αν αντιμετωπίσει κρίση κατάθλιψης, συνήθως την ξεπερνά μόνος του, καταπνίγοντας το όποιο πρόβλημα με πολλή κοινωνικότητα.

 

 

Καρκίνος

Είναι ένα ζώδιο που φλέρταρε με την κατάθλιψη ακόμα και πριν εφευρεθεί ο όρος. Οι Καρκίνοι έχουν πολλές τάσεις να εξετάζουν σε βάθος τα πάντα και δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή. Επειδή Κυβερνήτης τους είναι η Σελήνη, έχουν μεγάλες ψυχικές δυνάμεις από τη μια, αλλά από την άλλη αποκτούν ένα σκοτεινό χαρακτήρα στο συναίσθημά τους. Αυτό τους κάνει να φλερτάρουν με την κατάθλιψη σχεδόν πάντα, αλλά και να κινδυνεύουν να πέσουν μέσα της στα σοβαρά. Οι του δεύτερου δεκαημέρου, που έχουν Συγκυβερνήτη τον Άρη κινδυνεύουν πολύ λιγότερο, γιατί ο Άρης τους ξεκουνάει πολύ. Οι του τρίτου με Συγκυβερνήτη τον Ποσειδώνα, κινδυνεύουν να συνδυάσουν την κατάθλιψη με εξαρτήσεις, γιατί ο Ποσειδώνας ευνοεί την φυγή από την πραγματικότητα μέσω ψευδαισθήσεων. Οι Καρκίνοι θέλουν πολλή αγάπη από τη μια για να ξεπεράσουν το ζήτημα της κατάθλιψης και από την άλλη πολλή πειθαρχία, γιατί είναι χειριστικά άτομα και μπορούν να κάνουν τους πάντες γύρω τους να βυθιστούν στην δική τους πραγματικότητα, που πολλές φορές είναι σκοτεινή. Το άμεσο γιατρικό της κατάθλιψής τους είναι η καταφυγή σε ειδικό. Σέβονται το ιατρικό κύρος και θα κάνουν αυτό που θα τους πει, αρκεί ο γιατρός να είναι χαριτωμένη προσωπικότητα και όχι σοβαροφανής αλλά σοβαρός.

 

 

Λέων

Ο Λέοντας, δικαιώνοντας τον τίτλο του βασιλιά, δεν κινδυνεύει άμεσα από κατάθλιψη, είναι το τελευταίο ζώδιο που θα πέσει σε αυτήν την παγίδα . Μπορεί να στεναχωρηθεί, ναι, αλλά δεν θα πέσει σε κατάθλιψη, θα παλέψει. Έχει και στα τρία του δεκαήμερα τρεις πολύ δυνατούς Κυβερνήτες: βασικά τον Ήλιο, που διαλύει όλα τα σκοτάδια, τον Δία στο δεύτερο δεκαήμερο και τον Άρη στο τρίτο. Οι του δεύτερου δεκαημέρου, με Συγκυβερνήτη τον Δία, έχουν μια κάποια πιθανότητα να περάσουν κάποια περίοδο κατάθλιψης, γιατί ο Δίας έχει αεριώδη μορφή, μπορεί να είναι γίγαντας και αρχηγός, αλλά πολλές φορές θολώνει το συναίσθημα. Οι του πρώτου και τρίτου δεκαημέρου είναι πρακτικά άτρωτοι. Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία διατηρούν τον εγωισμό τους που δεν τους επιτρέπει να πάθουν κατάθλιψη τρίτης ηλικίας. Αλλά και οι δυσκολίες, που μπορεί να στριμώξουν έναν Λέοντα, γιατί κανονικά θέλει μεγάλο πεδίο δράσης, δεν θα τον κάνουν να παραιτηθεί, θα τον κάνουν να παλέψει. Είναι οι ιδανικότεροι άνθρωποι για να χειριστούν όσους έχουν κατάθλιψη, γιατί φέρνουν μαζί τους και πολλή δύναμη και πολύ φως. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πώς γίνεται κάποιος να πάθει κατάθλιψη! Μπορεί να γίνουν εριστικοί με άτομα του περιβάλλοντός τους που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και να απαιτήσουν άμεση βελτίωση, ακαριαία, γιατί νομίζουν ότι «αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά». Απαιτούν όλοι να είναι στην πρώτη γραμμή και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, θυμώνουν. Πολλές φορές αυτή τους η στάση βέβαια είναι σωτήρια για τους άλλους, φέρνει όμως κάποιες άλλες τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να αυξήσουν την κατανόησή τους στην αδυναμία των ανθρώπων που αγαπούν.

 

 

Παρθένος

Οι Παρθένοι έχουν πάντα μια κατάθλιψη ήπιας μορφής. Από παιδιά σχεδόν. Ξέρουν να την διαχειρίζονται, είναι δομικό στοιχείο του χαρακτήρα τους, μπορεί καν να μην την αντιλαμβάνονται. Αλλά είναι εκεί. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους. Ως Κυβερνήτες έχουν κύρια τον Ερμή και δευτερευόντως τον Κρόνο, οι του δεύτερου δεκαημέρου και την Αφροδίτη του τρίτου. Οι του δεύτερου δεκαημέρου αποκτούν πιο αυστηρή προσωπικότητα, αλλά και περισσότερες πιθανότητες να πέσουν κάποια στιγμή σε κανονική κατάθλιψη, με όλα τα δύσκολα αποτελέσματα. Οι Παρθένοι παριστάνουν τους πάρα πολύ κυριαρχημένους ανθρώπους. Δεν είναι. Φλερτάρουν με τα άκρα συνέχεια, ζουν στα άκρα στην πραγματικότητα. Έχουν μια σχεδόν κυνική αντίληψη για τη ζωή, και τη δική τους, και τη ζωή γενικότερα. Με τα δικά τους τα λόγια, «αγαπούν την ανθρωπότητα που θα έρθει, και όχι αυτήν που υπάρχει». Η κατάθλιψη είναι για τους Παρθένους μια μόνιμη συχνότητα, που επηρεάζει όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις τους. Δεν τους προκαλεί όμως πρόβλημα. Το θέμα μπορεί να γίνει πολύ έντονο στην Τρίτη ηλικία, όπου οι πάντα απρόβλεπτοι Παρθένοι, μπορεί να έχουν πέσει σε σοβαρή κατάθλιψη, την οποία ξέρουν να κρύβουν. Και αυτό μπορεί να ξεσπάσει με πολύ αυτοκαταστροφικό τρόπο. Όσοι έχουν δικό τους άνθρωπο Παρθένο, πατέρα, μητέρα ή παππού, πρέπει να τον έχουν συνέχεια από κοντά. Μπορεί εντελώς ξαφνικά να βλάψει τον εαυτό του. Χρειάζονται συνεχή παροχή αγάπης και κάποιος να τους δίνει δουλειά και υποχρεώσεις. Αν δεν έχουν υποχρεώσεις οι Παρθένοι, σβήνουν, κυριολεκτικά. Μπορεί να γελάνε καλόκαρδα, και ένα ωραίο πρωί να έχουν φύγει. Πολλή, πολλή προσοχή.

 

 

 

Ζυγός

Ο Ζυγός δεν κινδυνεύει άμεσα από κατάθλιψη. Ξέρει να βρίσκει τις ισορροπίες του. Έχει ως βασικό του Κυβερνήτη την Αφροδίτη και συγκυβερνήτες τον Ουρανό για το δεύτερο δεκαήμερα και τον Ερμή για το τρίτο. Οι του δεύτερου δεκαημέρου, με Κυβερνήτη τον Ουρανό, έχουν περισσότερες ψυχικές θύελλες, μιας και η Αφροδίτη δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και ο Ερμής μεγάλη κοινωνικότητα. Ο Ουρανός προσηλώνει τον Ζυγό σε οράματα που μπορεί να είναι ανέφικτα και αυτό μπορεί να τον κάνει να πέσει σε κατάθλιψη. Δεν είναι, ως ζώδιο, τελείως απρόσβλητος, απλά ξέρει να ελέγχει τις εντάσεις του και τις ψυχικές του ανάγκες. Μπορεί να μην έχει αυτό που θέλει, αλλά ξέρει να θέλει αυτό που έχει, συνήθως. Με τον Ζυγό και την κατάθλιψη συμβαίνει ένα παράδοξο φαινόμενο. Οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν σε κατάθλιψη από δυσκολίες. Ο Ζυγός κινδυνεύει όταν όλα πάνε καλά. Και αυτό γιατί όταν δεν έχει προβλήματα, έχει χρόνο να σκεφτεί όσα θέλει, το πώς είναι η ζωή του μέχρι εκείνη τη στιγμή και κυρίως τον χρόνο που περνάει. Ο Ζυγός δεν έχει καλή σχέση με το γήρας, τον τρομοκρατεί περισσότερο από τον θάνατο. Και έχει αίσθηση του χρόνου που περνάει από πολύ μικρή ηλικία. Οπότε, όταν δεν τον απασχολεί κάτι, πέφτει στην κατάθλιψη της φθοράς. Το αντίδοτο είναι να του βάλει κάποιος μια φωνή! Επειδή θέλει να είναι αρεστός, βγαίνει από το καταθλιπτικό καβούκι. Όχι αμέσως, θα τσινίξει πρώτα, γιατί δεν του αρέσει να τον μαλώνουν. Αλλά σε ελάχιστο χρόνο θα βρει τον εαυτό του.

 

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός έχει πολλές πιθανότητες να αντιμετωπίσει κατάθλιψη σε κάποιο στάδιο της ζωής του, ανεξάρτητα από ηλικία. Έχει Κυβερνήτη του τον Πλούτωνα και συγκυβερνήτες τον Ποσειδώνα στο δεύτερο δεκαήμερο και την Σελήνη στο τρίτο. Είναι εξοικειωμένος με το σκοτάδι, δεν υπάρχει πολύ φως στη ζωή του, αλλά καμιά φορά τον πλακώνει. Περισσότερο κινδυνεύουν οι του πρώτου δεκαημέρου, με τον Πλούτωνα να κάνει την ψυχή τους βαριά και συνεχώς πιεσμένοι. Οι του δεύτερου, με τον Ποσειδώνα Συγκυβερνήτη, πρέπει να αποκτήσουν πολλές αντιστάσεις, γιατί κινδυνεύουν να πέσουν σε εξαρτήσεις. Ο Σκορπιός είναι ένα από τα καρμικά ζώδια, μαζί με τον παρθένο και τους Ιχθείς. Έχει καλή σχέση με το μυστήριο, το απόκρυφο το σκοτεινό, το δύσκολο και το περίπλοκο. Του αρέσει να αφήνει την ψυχή του να περιπλανιέται στα σκοτάδια και είναι χρήσιμος οδηγός και στους άλλους, είναι σαν κάποιον που ξέρει τις κρυφές γωνιές μιας πόλης και τις περπατάει με ασφάλεια. Αλλά, όπως λέει και ο Νίτσε, αν κοιτάξεις πολλή ώρα την Άβυσσο, σε κοιτάει κι εκείνη. Ο Σκορπιός κινδυνεύει από βαριά κατάθλιψη, αν δεν κάνει την τρομερή του ψυχική δύναμη ενεργητική και εξωτερικευμένη. Η κατάλληλη κατάσταση για να μείνει εντός ορίων η ψυχή του είναι ένας δυνατός και χωρίς όρια έρωτας, που θα αποφορτίσει θετικά την έντασή του.

 

 

Τοξότης

Ο Τοξότης δεν είναι ο άνθρωπος που θα πάθει εύκολα κατάθλιψη. Μπορεί να μην πάθει και ποτέ. Είναι η συμπληρωματική όψη του Λέοντα, έχοντας ακριβώς τους ίδιους Κυβερνήτες με άλλη διάταξη. Έχει ως Κυβερνήτη του τον Δία, ως Συγκυβερνήτη του πρώτου δεκαήμερου τον Άρη και ως Συγκυβερνήτη του τρίτου τον Ήλιο. Αν κάτι μπορεί να τους συμβεί, αφορά μόνον αυτούς του πρώτου δεκαημέρου, με τον Δία στο τιμόνι, και αυτό πολύ σπάνια, πολύ λίγο και με πολύ μικρές επιπτώσεις. Είναι φλογερά και δυνατά άτομα οι Τοξότες. Βέβαια, στον πυρήνα της ψυχής τους είναι φωλιασμένος ο Χείρωνας, ο Κένταυρος – Δάσκαλος, που όμως είναι γεμάτος παράπονο. Είναι ένας δάσκαλος πληγωμένος, που κάνει τους Τοξότες να στερούνται την αυτοπεποίθηση που έχει ένας Λέοντας. Οι Τοξότες δεν κινδυνεύουν από κατάθλιψη άμεσα, κινδυνεύουν όμως από παραίτηση. Πληγώνονται εύκολα και τα παρατάνε εύκολα. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, την οποία κρύβουν κάτω από τη χαριτωμένη τους προσωπικότητα και την πληθωρική τους στάση. Όλοι οι τοξότες θεωρούν πως είναι κάτι λιγότερο από αυτό που όντως είναι. Και εκεί μπορεί να τους δαγκώσει λίγο η κατάθλιψη. Την διαχειρίζονται, αλλά θέλουν προσοχή και αγάπη, πολλή αγάπη .

 

 

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι έχουν Κυβερνήτη τους τον Κρόνο και Συγκυβερνήτες την Αφροδίτη, για το δεύτερο δεκαήμερο και τον Ερμή για το τρίτο. Πρακτικά είναι απρόσβλητοι από την κατάθλιψη. Οι μόνοι που μπορεί να «σπάσουν» κάτω από το βάρος των ίδιων των απαιτήσεών τους, είναι οι του πρώτου δεκαημέρου, μιας και ο αυστηρός Κρόνος τους καταπιέζει. Είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με την πραγματικότητα, γιατί αυτοί την ελέγχουν. Είναι το απολύτως αντίθετο των πολικών τους Καρκίνων. Από την Πύλη του Αιγόκερου μπαίνουμε στην υλική πραγματικότητα, και από την Πύλη του Καρκίνου φεύγουμε. Ο Αιγόκερως έχει μια στέρεη ψυχή, είναι το τρίτο και πιο έμπειρο καρμικά ζώδιο της Γης. Ο Ταύρος είναι το πρώτο, ο Παρθένος στέκεται στη μέση της εμπειρίας και ο Αιγόκερως ξέρει τα πάντα για το πεδίο που λέγεται Γη. Πρόκειται για ένα ζώδιο – κυβερνήτη, που μοιράζει την τράπουλα της πραγματικότητας. Στα υψηλά του καθήκοντα δεν μπορεί να χωρέσει η κατάθλιψη, έχει πολλή δουλειά να κάνει. Είναι το ιδανικό άτομο για να αποδιώξει την κατάθλιψη των άλλων, όχι μόνον με λόγια, αλλά και με το παράδειγμα του. Είναι επίσης ο τέλειος χειριστής των Καρκίνων, για τους οποίους μιλήσαμε και των Ιχθύων, για τους οποίους θα πούμε στο τέλος.

 

 

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι συχνοί θαμώνες των γραφείων των ψυχολόγων, είτε ως πελάτες, είτε ως ψυχολόγοι οι ίδιοι! Η ψυχή τους εδράζεται στον εγκέφαλό τους, είναι το μόνο ζώδιο που πνεύμα και ψυχή είναι αλληλένδετα. Έχει Κυβερνήτη του τον Ουρανό και Συγκυβερνήτες τον Ερμή για το δεύτερο δεκαήμερο και την Αφροδίτη για το τρίτο. Οι πλανήτες αυτοί του χαρίζουν ένα πολύ εκλεπτυσμένο πνεύμα και μεγάλη, σχεδόν μεταφυσική νοητική δύναμη. Είναι το τελευταίο και πιο έμπειρο από τα ζώδια του αέρα. Κατάθλιψη όμως, έχουν μόνιμη! Μόνιμη…Την οποία και ξέρουν να την κάνουν δημιουργική και επαναστατική δύναμη. Ο Υδροχόος είναι το πιο απρόβλεπτο από τα ζώδια. Και είναι και αυτό που συγκεντρώνει τους ανθρώπους με τα πιο ρηξικέλευθα χαρακτηριστικά . Εδώ είναι το επικίνδυνο σημείο τους. Επειδή φλερτάρουν με τα όρια, τα σπάνε κιόλας. Η κατάθλιψη τους παραμονεύει λίγο μετά την πρώτη νεότητα και πριν μπουν στην ωριμότητα. Χάνουν το κέντρο βάρους τους, ειδικά οι του πρώτου δεκαημέρου, για τι ο Ουρανός είναι απαιτητικός Κυβερνήτης, θέλει να δει τα οράματα να υλοποιούνται αμέσως. Αν δεν το καταφέρουν πέφτουν σε κατάθλιψη. Θέλουν πολλή στήριξη για να βγουν, και οπωσδήποτε ειδικό, ψυχολόγο, με μεγάλο δείκτη ευφυΐας. Γιατί οι ίδιοι σπάνε τα κοντέρ του IQ και δεν μπορεί να τους κάνει καλά ένας απλός άνθρωπος.

 

 

Ιχθείς

Οι Ιχθείς πλέουν σε μια θάλασσα γεμάτη ψυχικές δυνάμεις και αδυναμίες. Λιγώνονται ψυχικά με το παραμικρό. Είναι καρμικό ζώδιο που φλερτάρει πολύ και με το σκοτάδι και με την κατάθλιψη και με την εξάρτηση από ουσίες. Έχουν Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα, Συγκυβερνήτη του δεύτερου δεκαημέρου την Σελήνη και του τρίτου τον Πλούτωνα. Όπως μπορούμε να δούμε, πρόκειται για τους ίδιους πλανήτες που ορίζουν τον Σκορπιό, απλά με άλλη διάταξη. Οι Ιχθείς είναι το τρίτο και πιο έμπειρο ζώδιο ου νερού, με τον Καρκίνο να ανοίγει την υδάτινη αυλαία και τον Σκορπιό να είναι στη μέση. Ναι, οι Ιχθείς κινδυνεύουν από κατάθλιψη. Αγαπούν τη ζωή, αλλά όχι αυτήν τη ζωή, αυτήν που ονειρεύονται λόγω του Ποσειδώνα! Θέλουν μια ζωή πιο ελεύθερη, πιο επαναστατική, δεν θέλουν να μπαίνουν σε κανένα καλούπι, και αν μπουν το σπάνε. Περισσότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη είναι οι του τρίτου δεκαημέρου, γιατί τους πιέζει ο Πλούτωνας και οι του πρώτου είναι επιρρεπής στις εξαρτήσεις και τις ουσίες. Ο καλύτερος τους φύλακας, όπως είπαμε, είναι ένας Αιγόκερως. Αν πέσουν σε κατάθλιψη δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνοι τους, χρειάζονται και συμπαράσταση από τους αγαπημένους τους και χειρισμό από ειδικό, κάτι όμως που το αρνούνται, γιατί είναι τελείως αντισυμβατικοί. Θα πρέπει να υπάρχει διακριτικότητα στο θέμα τους και υπομονή .

 

Πηγή: oroskopos