Έχει πιθανότητες ένας πραγματικός πόλεμος ανδρών-γυναικών;

Έχει πιθανότητες ένας πραγματικός πόλεμος ανδρών-γυναικών;

Βλέποντας των όγκο των διαδηλώσεων εναντίον του Donald Trump πέρασε από το τρελό μυαλό μου μία σκέψη που της δίνω πιθανότητες να υλοποιηθεί στους επόμενους αιώνες, ίσως και συντομότερα.

Ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ ανδρών και γυναικών, όχι σαν αυτούς που ζουν αρκετοί από εμάς στην καθημερινή τους ζωή, αλλά πραγματικός, κάτι σαν να γίνουν όλες οι γυναίκες Αμαζόνες.

Για να μην παρεξηγηθώ, δηλώνω ότι πιστεύω στην ισότητα των φύλων, μάλιστα είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι σε πολλά σπίτια, ουσιαστικά οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι, ειδικά στις δυτικές προηγμένες κοινωνίες.

Αργά, αλλά σταθερά οι γυναίκες κερδίζουν έδαφος και λογικά στο μέλλον, όχι μόνο θα πετύχουν την πλήρη ισότητα, αλλά θα αρχίσουν να διεκδικούν επίσημα και κάτι παραπάνω, δηλαδή να κατέχουν και επίσημα αυτό που πετυχαίνουν τώρα με διάφορους άλλους τρόπους.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των φύλων δεν έχουν πια την παραδοσιακή σχέση που μάθαμε από την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Φίλος, μου έλεγε ότι σε μεγάλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου σπουδάζει ανηψιά του, την φλερτάρουν το ίδιο άνδρες και γυναίκες, φαντάζομαι ότι το ίδιο θα γίνεται και μεταξύ ανδρών τώρα που τα πάντα επιτρέπονται.

Αυτές οι αλλαγές στις σεξουαλικές προτιμήσεις και η επιθυμία, ειδικά των διάσημων γυναικών για μια πιο ενεργή συμμετοχή στην καθημερινή ζωή (αλήθεια τι νόημα είχε πχ η συμμετοχή της Madonna στις διαδηλώσεις και τι σημαίνει επανάσταση αγάπης), με αμφισβήτηση της πρωτοβουλίας των ανδρών στον σεξουαλικό τομέα, θα αλλάξει πολλά στο μέλλον.

Στο πρόσωπο του Donald Trump πολλές γυναίκες βλέπουν τον άνδρα που τις θωπεύει μέσα στα μέσα συγκοινωνίας εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό, τον εργοδότη που τις παρενοχλεί σεξουαλικά στον χώρο εργασίας, όμως για να πάρουμε και την άλλη πλευρά, εκατομμύρια ζευγάρια στον πλανήτη έχουν γνωριστεί σε χώρους εργασίας και έχουν συνάψει σχέσεις, με αρκετές από αυτές να οδηγούνται σε γάμο, ενώ άλλες εξελίχθηκαν σε ένα είδος σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το μέλλον θα δείξει, η υποψηφιότητα και εκλογή του Trump όμως άνοιξε το στόμα σε πολλές γυναίκες, οι οποίες μέχρι τότε δεν μιλούσαν, όχι επειδή φοβόντουσαν βέβαια, γιατί καμία από αυτές που τον κατηγόρησαν δεν είναι μία απλή γυναίκα, αλλά μάλλον γιατί, αν υπήρξε επαφή, την θεωρούσαν φυσιολογική με την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή που έκαναν την εμφάνιση τους άνδρες και γυναίκες στον πλανήτη, το παιχνίδι ήταν και είναι το ίδιο.

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ Συγγνώμη προκαταβολικά αν τα γραφόμενα μου θίγουν τις γυναίκες σε κάποιο σημείο, όμως ο τρόπος σκέψης μου είναι ανδρικός και ίσως να κάνω κάπου λάθος. Ανοικτοί στις δικές σας απόψεις.