Ροκ Χριστουγεννιάτικες ημέρες με το ιδανικό σάουντρακ...

Ροκ Χριστουγεννιάτικες ημέρες με το ιδανικό σάουντρακ...

Από τον Θεόδωρο Φαχουρίδη

You Me At Six - Night People (Lp: Night People κυκλοφορία Ιανουάριο 2017)

Με νέο παραγωγό, τον Jacquire King, βλέπε Kings of Leon, Tom Waits, James Bay μεταξύ άλλων, το αγγλικό πενταμελές γκρουπ, έρχεται με νέα δουλειά μετά από 3 χρόνια, μες στο 2017. Το αν θα φτάσει στην κορυφή όπως το Cavalier Youth, και συνεχίσει και στην νέα δεκαετία ζωής του συγκροτήματος την ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία του μένει να το δούμε και να το ακούσουμε.

The Hunna - Piece By Piece (LP: 100, Αύγουστος 2016)

Από τον ντεμπούτο δίσκο του επίσης βρετανικού συγκροτήματος. Στιχουργικά μπορεί να θέλουν αρκετή δουλειά ακόμη, αλλά το pop rock που παίζουν αν μη τι άλλο ακούγεται ευχάριστα.

Foreign Air – Caffeine

Οι Jesse Classen και Jacob Michael, μας έρχονται από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Σχεδόν ένα χρόνο μετά από το ντεπούτο single, Free Animal, του ντουέτου, και αφού έχει μεσολαβήσει ένα ψηφιακό ep, με τίτλο For the light, έρχεται το νέο τους τραγούδι. Οι ηλέκτρο- ροκ ήχοι είναι άκρως εθιστικοί και μας κάνουν να αναμένουμε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους.

The Head and the Heart - All We Ever Knew

Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016, και έρχεται από τον τρίτο δίσκο του 7μελούς αμερικάνικου συγκροτήματος από το Σιάτλ, με τίτλο Signs of Light. Είναι η πρώτη τους δουλειά μετά την μετάβαση από την Sub Pop στην Warner και μπήκε στο top 5 των άλμπουμ στις ΗΠΑ.

The New Respects – Trouble

Το κουαρτέτο από το Nashville, είναι ένα ολόφρεσκο συγκρότημα και αποτελεί οικογενειακή υπόθεση, αφού το κουαρτέτο αποτελείται από τα αδέλφια Zandy, Lexi και Darius Fitzgerald μαζί με την ξαδέλφη τους Jasmine Mullen.Το Trouble είναι το νέο τους τραγούδι.

Cyanna Mercury – Lilith

Πρώτος δίσκος του πενταμελούς αθηναϊκού συγκροτήματος είναι γεγονός. Χρησιμοποιούν τους αρχέτυπους ήχους του ροκ φτιάχνουν ένα δεμένο ντεμπούτο που το περιμέναμε από το 2014 που τους γνωρίσαμε. Το Lilith είναι ένα από τα καλύτερα ροκ τραγούδια της χρονιάς.

https://www.dailymotion.com/video/x5636a3_cyanna-mercury-lilith_music

Saint Motel - Move

Το τετραμελές συγκρότημα από το Λος Άντζελες κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ Saintmotelevision, πριν από λίγο καιρό. Αν είστε οπαδοί του fifa, του γνωστού ηλεκτρονικού παιχνιδιού τότε το έχετε ακούσει, στο πάντα προσεγμένο σάουντρακ της σειράς, συγκεκριμένα στην έκδοση του 2017.

Milky Chance – Cocoon

Το γκρουπ των γερμανών αποτελείται από τον Clemens Rehbein , φωνητικά / κιθάρα, DJ και παραγωγό Philipp Dausch και τον κιθαρίστα Antonio Greger. Πέρασαν τρία χρόνια από τον πρώτο τους δίσκο Sadnecessary, που γνώρισε μια σχετική επιτυχία κυρίως στην Ευρώπη, χρυσό στη γενέτειρά τους. Το 2014 κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ όπου και μπήκε στα 40 πρώτα του TOP 200. Ο συνδιασμός τους με φολκ και ηλεκτρονικά στοιχεία μπορεί να μην είναι πρωτότυπος αλλά σκαρφίζονται ευκολομνημόνευτες μελωδίες, όπως αυτό το καινούργιο τους σινγκλ.

Mondo CozmoShine

Ο μουσικός από το LA, Joshua Ostrander κατά κόσμο, είναι γνωστός τοπικά με το συγκρότημά του Eastern Conference Champions (ή αλλιώς ECC) από το 2006. Το 2016 κάτω με το νέο του προτζεκτ και με τραγούδια σαν και αυτό μάλλον δε θα αργήσει να κατακτήσει τον κόσμο, τουλάχιστον της ποπ ροκ σκηνής. Το ίντερνετ ήδη τον ακολουθεί με μανία.

Hembree - Holy Water

Το ότι έχουν χρόνια στην πλάτη τους ακούγεται αμέσως. Τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος Quiet Corral, που είχε κυκλοφορήσει ένα ep και μια ολοκληρωμένη δουλειά το 2013, σχημάτισαν τους Hembree. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη ένα ep, New Oasis και αν όλα πάνε καλά το ποπ ροκ υβρίδιό τους, τους αναγκάσει σύντομα να αναφωνήσουν, we are not in Kansas anymore …

K.Flay - Blood In The Cut

Μια από τις πιο περίεργες νέες καλλιτέχνιδες των τελευταίων χρόνων. Πως μια καλλιτέχνης που δηλώνει επιρροές Μ.Ι.Α, Missy Elliott και έχει συνεργαστεί με τον Snoop, βγάζει τέτοια τραγούδια, ένα μίγμα ραπ, ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής. Ίσως η εξήγηση κρύβεται στις επιρροές του μουσικού πατέρα της ή στο Eyes Shut του 2012, όπου δύο τραγούδια τα έκανε παραγωγή ο Liam Howlett των Prodigy. To 2014 κυκλοφόρησε το Life as a dog (Bad Things, Can't Sleep) και το μυστήριο παρέμεινε. Φέτος, απ’ όπου και το τραγούδι που θα ακούσετε, έβγαλε το EP, Crush Me.

Phantogram - Same Old Blues

Τρίτη δισκογραφική δουλειά του γκρουπ, του ντουέτου των Sarah Barthel και Josh Carter, από την Νέα Υόρκη. Απλά εκπληκτικό… και αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση όπως δηλώνει το όνομα τους.