Ελλάς: Η σύγχρονη Gotham City περιμένει μάταια τον Batman

Ελλάς: Η σύγχρονη Gotham City περιμένει μάταια τον Batman

Η 'ονομαστική' υποκρισία των πολιτικών μας φτάνει πια στα όρια του ανεκτού. Για λόγους υποστήριξης των κατά καιρούς ψηφοφόρων τους συνεχίζουν να αρνούνται τις ευθύνες τους για όσα συμβαίνουν στην χώρα εδώ και πολλά χρόνια και ο ένας τα ρίχνει στον άλλο.

Αναλογικά ευθύνη έχει ο κάθε πολίτης και μέχρι να το παραδεχθεί, η χώρα θα έχει διαλυθεί εντελώς.

Είναι ζήτημα του αν έστω και ένας πολίτης ζητάει απόδειξη σε όποια αγορά ή παροχή υπηρεσιών μπορεί να το αποφύγει, όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το κράτος είναι οι ίδιοι και την ενδεχόμενη πτώχευση του θα ακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, εκτός αυτών που έχουν χρήματα στο εξωτερικό, που στο κάτω κάτω κι αυτά μπορούν να δεσμευθούν από τους δανειστές με μια απόφαση, για να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Κάνουν ή σκέφτονται δημοφηφίσματα, ονομαστικές ψηφοφορίες, απειλούν κυβερνητικοί βουλευτές την Ευρώπη με εξαφάνιση γιατί δεν κάνει αυτά που σαν κακομαθημένο παιδί απαιτούμε παραβλέποντας η ευθύνη από τα πεπραγμένα κάθε κυβέρνησης, μετακινείται στην επόμενη.

Η Κύπρος, με τα προβλήματα της μας ξεπέρασε και εμείς συνεχίζουμε να κυνηγάμε την ουρά μας.

Ζούμε σε μία σύγχρονη Gotham City και σε κάθε μνημόνιο βλέπουμε έναν νέο Batman που θα μας σώσει, όμως ο Batman δεν είναι παρά ένας ήρωας της φαντασίας του ανθρώπου.

Μαζοχιστικά ο πρωθυπουργός και η παρέα του συνεχίζει να πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι οι καθηγητές των εφηβικών του χρόνων που υποχωρούσαν σε κάθε απαίτηση της παρέας του, με συνέπεια η χώρα να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και η κρίση να βαθαίνει, αυτό δεν το λέω εγώ που είμαι ο 'κακός' και δεν συμπαθώ την κυβέρνηση και επιθυμώ την επιστροφή των προηγούμενων στην κυβέρνηση, το λένε οι αριθμοί και η καθημερινότητα που ζούμε.

Εγώ θα ήθελα να κάτσουν όλοι μαζί σε ένα γραφείο και να μην βγουν αν δεν συμφωνήσουν στο τι πρέπει να γίνει για να δρομολογηθεί μια πρόοδος στα προβλήματα μας.

Οι ξένοι σίγουρα έχουν μεγάλη ευθύνη στα προβλήματα μας, όμως αυτό είναι το παιχνίδι, ή το αποδεχόμαστε ή πάμε σπίτι μας. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως κάναμε μικροί που κοροϊδεύαμε κάποιον μεγάλο και μόλις μας έπιανε κλαίγαμε και μετά μόλις μας άφηνε αρχίζαμε πάλι τα ίδια, άκρη δεν θα βγει.

Σήμερα είναι ο κακός Σόιμπλε, αν στις επόμενες εκλογές στην Γερμανία βγει κάποιος πιο συντηρητικός, θα την έχουμε χειρότερα.

Κώστας Ζουγρής