Charles Aznavour, ο άνθρωπος φαινόμενο πέθανε 94 ετών

Charles Aznavour, ο άνθρωπος φαινόμενο πέθανε 94 ετών

Διάβασα για την περιοδεία που είχε κάνει ο τότε 93 ετών Charles Aznavour στην Αμερική και ένοιωσα δέος. Αυτός ο άνθρωπος που ανακάλυψε το 1946 η Edith Piaf, συνέχιζε να τραγουδά μπροστά στο κοινό και να γράφει καινούργια τραγούδια σε μεγάλη ηλικία.

Το 1948 πήγε μαζί με την Piaf στην Αμερική συνοδεύοντας την σε περιοδεία, χωρίς χρήματα, χωρίς βίζα και χωρίς να ξέρει λέξη από την Αγγλική γλώσσα, αρχικά τον μετέφεραν στο Elis Island, αλλά μετά αφέθηκε ελεύθερος και επέζησε τις πρώτες μέρες μέχρι να προσαρμοσθεί, χάρις στα 50 δολάρια ενός φιλάνθρωπου

Από τους αγαπημένους μου Γάλλους τραγουδιστές, τον άκουσα για πρώτη φορά όταν ήμουν μικρό παιδί, είναι όπως έμαθα με την συζήτηση μας στο ραδιόφωνο και από τους αγαπημένους του Διονύση Σαββόπουλου, αλλά και από τους αγαπημένους της γενιάς που γεννήθηκε στα 80's χάρις στην απήχηση που είχε η διασκευή του Elvis Costello στο τραγούδι του She.

Σκεφτείτε, μέχρι πρόσφατα άκουγαν τον Charles Aznavour να τραγουδά στα 94 του την μεγάλη επιτυχία του Yesterday When I Was Young.

O Charles Aznavour είχε παίξει και στον κινηματογράφο, στην ταινία του François Truffaut, Shoot the Piano Player.

Ένας από τους πολλούς τραγουδιστές που έγραψαν το Soundtrack της ζωής μας.

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/3996-10-songs-of-charles-aznavour

Γιάννης Πετρίδης

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.