We Can Work It Out: Εμένα μου λες...

We Can Work It Out: Εμένα μου λες...

Επίθεση εναντίον της ανεργίας για πολλοστή φορά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μας, όμως η ανεργία δεν θα καταπολεμηθεί με το να μοιράσουμε τα λεφτά που πληρώνουμε σαν λαός και μας επιστρέφει η Ευρωπαϊκή ένωση σαν επιδότηση μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Αντίθετα έτσι κακομαθαίνουμε ακόμα περισσότερο της μεγάλες εταιρίες που ουσιαστικά αυτές απορροφούν τα διάφορα κονδύλια, έχουν πάψει εδώ και χρόνια να κάνουν πραγματικές προσλήψεις αφού βολεύονται με αυτούς που τους στέλνουν οι κυβερνήσεις δωρεάν.

Η ανεργία καταπολεμάτε μόνο με δύο τρόπους, αύξηση μισθών και μείωση φόρων, έτσι οι πολίτες θα έχουν χρήματα να καταναλώσουν και η αύξηση της κατανάλωσης θα ενισχύσει τις προσλήψεις.

Αυτό που θέλουν όμως κυβέρνηση και μεγάλες εταιρίες είναι το να πληρώνουν τους εργαζόμενους που τους στέλνει η κάθε κυβέρνηση μέσω των φόρων και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο βασικός λόγος γι' αυτό είναι η απληστία των επιχειρήσεων και η ανικανότητα των κυβερνήσεων να πατάξει την φοροδιαφυγή και τα φορολογικά βάρη σύμφωνα με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη, παρ' όλο που είναι δεδομένο ότι αυτό οδηγεί μαθηματικά στο σταδιακό κλείσιμο όλο και πιο πολλών μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων.

Για μία ακόμα φορά βέβαια όποιος έχει αντίρρηση θα πει, ωραία αυτά Ζουγρή, αλλά έχεις να προτείνεις κάτι, αντί να μας γκρινιάζεις συνέχεια.

Η πρόθεσή μου και η θέση μου είναι αυτή ενός απλού πολίτη που δεν έχει δικαιοδοσία να ασκήσει οικονομική πολιτική, γι' αυτό είναι εντεταλμένη από τον λαό η εκάστοτε κυβέρνηση, εγώ ακούω/διαβάζω τα νούμερα που ανακοινώνει η κυβέρνηση, βλέπω και νιώθω τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό που πάει όλο και χειρότερα, αντί να βελτιώνεται όπως μου υπόσχεται εδώ και αρκετά χρόνια η κάθε κυβέρνηση.

Τώρα το να δώσω 1 1/2 δις στις μεγάλες εταιρίες για να προσλάβουν δωρεάν ανέργους, είναι πιστεύω εγκληματικό, θα μπορούσαν να δώσουν σαν δώρο το ίδιο ποσό στους εργαζόμενους με τον όρο να το καταναλώσουν πχ στα διόδια για να πάνε στο χωριό τους να δούνε τους δικούς τους, να αγοράσουν βενζίνη για τα αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει τις πινακίδες αφού δεν έχουν μία, να παντρευτούν όσοι δεν τολμούν να το κάνουν ελλείψει χρημάτων και γενικά να κάνουν όσα έχουν στερηθεί λόγω της ανεργίας εδώ και χρόνια, έτσι θα βοηθήσουν την οικονομία και τον εαυτό τους.

Κώστας Ζουγρής