Βραβείο ADI Culture στην Ισπανία για τη Στέγη

Βραβείο ADI Culture στην Ισπανία για τη Στέγη

Η έκθεση Adhocracy που διοργάνωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση την προηγούμενη σαιζόν (29 Απριλίου – 4 Ιουλίου 2015) βραβεύτηκε στην Ισπανία με το ADI Culture Award 2016. Το βραβείο αυτό, που δίνεται για πρώτη φορά, αποτελεί επιβράβευση όχι μόνο της ίδιας της έκθεσης, αλλά και της ανοιχτής αυτής διαδικασίας στο σύνολό της.

Σχετικά με το βραβείο: Σκοπός του ADI Culture Award είναι να ενθαρρύνει τη δημόσια αναγνώριση εκείνων των πρότζεκτ, στα πεδία του design και του πολιτισμού, που βοηθούν στην προώθηση και τον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού προϊόντων, κοινωνικά και εννοιολογικά, ή των πρότζεκτ που είναι χρήσιμα στην παροχή κινήτρων για διάλογο, ανταλλαγή ιδεών και δραστηριότητες σε αυτό τον τομέα.

Από το 1961, το ADI-FAD βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα με τα Delta Awards, ενώ από το 1976 απονέμει τα ADI Medals στα καλύτερα πρότζεκτ αποφοίτων, στο πεδίο του βιομηχανικού σχεδιασμού. Το 2016 είναι η πρώτη χρονιά που απονέμονται τα ADI Culture Awards. Το ADI-FAD είναι τμήμα του FAD (Fostering Arts and Design, Προώθηση Τεχνών και Design), ενός ιδιωτικού, ανεξάρτητου και μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει σκοπό την προώθηση του design και της αρχιτεκτονικής στην πολιτιστική και οικονομική ζωή μιας χώρας.