Confessions / before i die, από την διάσημη εικαστικό Candy Chang

Confessions / before i die, από την διάσημη εικαστικό Candy Chang

Τέχνη για όλους έρχεται στην Αθήνα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Έχοντας πειράξει ό,τι νοείται ως δημόσιος χώρος, από το Χονγκ Κονγκ έως το Λας Βέγκας, η διάσημη εικαστικός που απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μετά το School of the future, έρχεται και πάλι στην Αθήνα με άλλες δύο site-specific εγκαταστάσεις της, το Confessionsκαι το Before I die από 30 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου...

Με καταγωγή από την Ταϊβάν, τόπο γέννησης το Πίτσμπουργκ και μόνιμη κατοικία της τη Νέα Ορλεάνη, η Κάντυ Τσανγκ κουβαλάει στο DNA της διαφορετικές κουλτούρες, αλλά μονάχα μία εμμονή: της αρέσει να πειράζει το δημόσιο χώρο, σαν να στήνει στο κέντρο της πόλης ένα υβριδικό επιτραπέζιο παιχνίδι μαζικής συμμετοχής. Σε αυτό το εικαστικό modus vivendi, όπου η τέχνη φλερτάρει με τον ακτιβισμό, οι μεγάλης κλίμακας, διαδραστικές εγκαταστάσεις της Τσανγκ αφενός θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, αφετέρου δίνουν την ευκαιρία στους περαστικούς να συμμετάσχουν αυθόρμητα σε αυτές, να προβληματιστούν και, τελικά, να τις χρησιμοποιήσουν ως όχημα για την επανάκτηση του χώρου γύρω και εντός τους.

Candy Chang stenciling BID Ogden Museum New Orleans photo by James Reeves p

H γκουρού των αμερικανικών talk shows, Oprah Winfrey, έχει δηλώσει για την Κάντυ Τσανγκ: «Μέσα από μια σειρά μεγάλης κλίμακας projects, που συνδυάζουν την εικαστική εγκατάσταση με τον ακτιβισμό, η Τσανγκ ενθαρρύνει τον κόσμο να έρθει σε διάδραση με το δημόσιο χώρο για να ακουστεί η φωνή του».

Στοά Σπύρου Μίλιου, City Link: εγκατάσταση Confessions
Δημοτικό Πάρκο Φλοίσβου: εγκατάσταση Before I die
Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη: εγκαταστάσεις Confessions & Before I die

30 Ιουνίου — 20 Ιουλίου 2016 | καθημερινά 12:00-22:00
Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερα >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1475/