Υπήρξαν αδικίες στις υποψηφιότητες των όσκαρ?

Σε οτιδήποτε απαιτείται κάποιου είδους επιλογή και οι δυνατότητες είναι περισσότερες από μία, πάντα θα υπάρχει η στιγμιαία έστω αμφιβολία ή αμφισβήτηση για το αν έγινε η σωστή επιλογή.

Υπάρχουν άνθρωποι που ολόκληρη ζωή ζουν με την ψευδαίσθηση ότι έκαναν λάθος επιλογή συντρόφου και όταν η ζωή τα φέρνει διαφορετικά και ΄απελευθερώνονται΄ πέφτουν σε κατάθλιψη γιατί συνήθως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από τις ψευδαισθήσεις.

Ακόμα και σε ταινίες με πρωταγωνιστές προγραμματισμένες μηχανές, βλέπουμε ότι ο σεναριογράφος συχνά βάζει τα ρομπότ να επαναστατούν, πόσο μάλλον οι άνθρωποι που ο καθένας μας έχει διαφορετικό χαρακτήρα και μερικοί μάλιστα δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο με τα ίδια συναισθήματα.

Τι θέλω να πω, κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια λίστα υπάρχουν μερικοί που διαφωνούν για κάποια από τα περιεχόμενα της σύνθεσής της, πράγμα εντελώς φυσιολογικό. Θα ήταν πραγματικά παράλογο να συμφωνούσαν όλοι σε όλα.

Το ίδιο συνέβη χθες και με την αναγγελία των υποψηφιοτήτων για τα όσκαρ, όπου άρχισαν να εκφράζονται οι δήθεν αδικίες, που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί και να είναι λογικές.

Αλλά αν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Γιάννη, τον Κώστα, την Λουίζα για μια λίστα, θα ήταν το ίδιο λογικό να κατηγορήσει μια ομάδα από χιλιάδες άτομα που ψήφισαν και το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε στις υποψηφιότητες των όσκαρ?, εγώ λέω όχι, το ίδιο κάνουμε και στις εκλογές όπου όλοι θέλουν να γίνει το δικό τους ανεξάρτητα του αν το κόμμα μας είναι σοβαρή μειοψηφία.

Οι αντιρρήσεις κάποιων κύκλων στα όσκαρ, αφορούν την μη υποψηφιότητα του Inside Llewyn Davis σαν καλύτερη ταινία και για τον ανδρικό ρόλο του Oscar Isaac στην ίδια ταινία

https://www.youtube.com/watch?v=LFphYRyH7wc

Μεγάλες προσδοκίες είχαν καλλιεργηθεί για το Before Midnight το οποίο μερικοί θεωρούσαν σίγουρο για την υποψηφιότητα σαν καλύτερη ταινία, αλλά και για τον ρόλο της Julie Delpy, είναι κρίμα για την χώρα μας που η ταινία δεν κέρδισε αυτές τις υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον τουρισμό μας

https://www.youtube.com/watch?v=euOJkb0U8vE

Κρίμα για την μουσική που δεν είναι υποψήφιο το ντοκιμαντέρ για τα στούντιο Muscle Shoals

https://www.youtube.com/watch?v=FNGtfpim0OM

Κάποιοι θα ήθελαν υποψήφιο τον Spike Jonze για το Her, αλλά δυστυχώς οι υποψηφιότητες είναι μόνο 5

Πιο έντονο είναι το αίσθημα της αδικίας για την μη υποψηφιότητα του Blue Is The Warmest Color (Η Ζωή της Αντελ) , αλλά εδώ έχουμε το γεγονός ότι η ταινία δεν προτάθηκε για τα όσκαρ από τη Γαλλία και συνεπώς δεν μπορούσε να διεκδικήσει υποψηφιότητες

https://www.youtube.com/watch?v=Y2OLRrocn3s

Λουίζα Ζουγρή