Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό - Η Στέγη ταξιδεύει στη Μυτιλήνη

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό - Η Στέγη ταξιδεύει στη Μυτιλήνη

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα στις 14, 21 & 22 Μαΐου 2016. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών και τους γονείς τους...

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ. Α.Ε. Ένατος σταθμός είναι η Μυτιλήνη. Σε συνεργασία με το 7/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, η Στέγη διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών..

Οι ευκαιρίες αισθητικής αγωγής και ανάδειξης του αισθητικού κριτηρίου των παιδιών του φάσματος εξακολουθούν να είναι ελάχιστες. Οι ανάγκες για αισθητική εκπαίδευση των παιδιών με διαταραχή αυτιστικού φάσματος είναι μάλλον παραγνωρισμένες. Το εργαστήριο αποσκοπεί πρωτίστως στην κάλυψη αυτής της ανάγκης, που θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής εμπειρίας κάθε παιδιού..

IMG 0277