Ο Έλληνας θέλει αποκλειστικότητα στις μουσικές επιλογές του, μισεί την επιτυχία των άλλων

Ο Έλληνας θέλει αποκλειστικότητα στις μουσικές επιλογές του, μισεί την επιτυχία των άλλων

Δεν είναι υπερβολή να γράψω ότι στις πολλές δεκαετίες που ασχολούμεθα με την μουσική, εγώ και ο Πετρίδης, έχουμε έλθει σε επαφή με διάφορους τρόπους με ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

Οι λίγοι φίλοι της μουσικής που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ίσως χαίρονται πιστεύοντας ότι πια δεν έχουμε την απήχηση που είχαμε στο παρελθόν στην εποχή της κυριαρχίας μας στο Α' Πρόγραμμα παίζοντας ουσιαστικά για πολλά χρόνια χωρίς αντίπαλο, βασική αιτία ίσως για την οποία αισθάνονται ενίοτε κάποιοι την ανάγκη να μας κοντράρουν.

Δεν ξέρω αν θα τους στεναχωρήσω, αλλά ' δεν θα γλυτώσουν' εύκολα από εμάς, ακόμα και όταν θα φύγουμε από αυτήν την ζωή, υπάρχουν αρκετοί που ενστερνίζονται τις απόψεις μας και θα συνεχίσουν να αγαπάνε αυτά που αγαπάμε κι εμείς.

Θα σας φανεί υπερβολικό, αλλά στο τέλος του μήνα, όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει στο ιστορικό μας ένα site το οποίο θα έχει 1000000 μεμονωμένους επισκέπτες, ναι δεν είναι λάθος τα μηδενικά, 1 εκατομμύριο!. Αυτήν την στιγμή γυρίζω στο Google Analytics και βλέπω τον αριθμό 944.964.

Πέρα από τις ευχαριστίες μας, είναι αυτονόητο, ότι χωρίς εσάς το πιθανότερο είναι ότι θα ήμασταν ένα τίποτα, χωρίς αυτό να είναι αρνητικό, προσωπικά λατρεύω το 'τίποτα' και είναι ένα από τα λίγα πράγματα που θα ήθελα να είχα κάνει στην ζωή μου, να περπατούσα για δεκαετίες σε, μία έρημο κοιτώντας τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια, έχοντας βέβαια βρει τον τρόπο να επιζήσω με τα απαραίτητα.

Εγώ και ο Πετρίδης ψάχνουμε τρόπο να δικαιολογήσουμε αυτούς τους λίγους που συχνά δεν χάνουν την ευκαιρία να επιτεθούν σε καταξιωμένους καλλιτέχνες γράφοντας πράγματα συνήθως εναντίον της προσωπικής τους ζωής, αλλά και αμφισβητώντας την καλλιτεχνική τους υπόσταση και αξία.

Πρόσφατο νέο θύμα τους, δείχνουν να γίνονται οι Radiohead που δεν τους αρέσουν τα 2 νέα τραγούδια τους από το άλμπουμ.

Εντάξει να δεχτούμε ότι εμείς κάνουμε λάθος, αλλά όλοι οι ξένοι χαρακτήρισαν με τα καλύτερα λόγια τα νέα τραγούδια τους, όλοι κάνουν λάθος; ή εμείς συνεχίζουμε να βγάζουμε την κακία μας σε ότι οι άλλοι υπερασπίζονται.

Χάλια οι U2, νούμερο ο Bono, υποκριτής ο Νταλάρας, μάπα οι Metallica, αντικυβερνητικός ο Πορτοκάλογλου, κοντή η Lady Gaga, o Σαββόπουλος, και πολλοί άλλοι και τώρα οι Radiohead.

Aντίθετα οι ίδιοι προφανώς, μας γράφουν τα καλύτερα λόγια για μέτρια ονόματα, που μπορεί να είναι καλά, αλλά δεν είναι όμως U2, ούτε Radiohead.

Είναι γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες μπορεί να έχουν ελαττώματα, αλλά ποιος από εμάς δεν έχει;.

Οι ξένοι δεν ταυτίζουν τις προσωπικές ζωές των καλλιτεχνών που αγαπάνε με την μουσική τους προσφορά, εμείς γιατί επιμένουμε να μισούμε την 'επιτυχία του γείτονα';.

Ας απολαύσουμε την μουσική που μας αρέσει, ανεξάρτητα του αν είναι μικρό ή μεγάλο όνομα, όμως θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν μπορεί να κάνει λάθος όλος ο πλανήτης και να έχουμε δίκιο εμείς, όσο και ξύπνιοι να πιστεύουμε ότι είμαστε.

Κώστας Ζουγρής