Ξυπνάς σε μία παραδεισένια χώρα και ακούς τις ειδήσεις της κόλασης

Ξυπνάς σε μία παραδεισένια χώρα και ακούς τις ειδήσεις της κόλασης

Έχει παρατραβήξει το κακό με τις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις που πλήττουν θεωρητικά όλους τους Έλληνες, αλλά ουσιαστικά μόνο αυτούς που δεν έχουν τρόπο διαφυγής.

Είναι κοινό μυστικό ότι αυτοί που έχουν τρόπο να ξεφεύγουν, μη συμμετέχοντες στα καθημερινά συσσωρευμένα προβλήματα θα συνεχίσουν να το κάνουν ζώντας μια διαφορετική ζωή και παίρνοντας θέση εναντίον αυτών που έφεραν 'τους πελάτες' τους σε αρνητική κατάσταση.

Κανείς δεν έχει διάθεση να ερευνήσει ποιοι πραγματικά φταίνε για την συνεχόμενη κρίση, πώς άρχισε και βασικά το πώς θα τελειώσει.

Η μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον είναι η καλύτερη τακτική γι' αυτούς που ελέγχουν τα πράγματα, αφού τους βοηθάει να οργανωθούν καλύτερα προετοιμάζοντας την βελτίωση της θέσης τους στο μέλλον.

Αυτό ισχύει για κυβέρνηση και αντιπολίτευση και η κάθε πλευρά έχει τους δικούς της λόγους να διαιωνίζεται η κατάσταση.

Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι και οι δύο πλευρές αδυνατούν να πάρουν μέτρα για να μπει η χώρα σε μία τροχιά επαναφοράς, όλοι ξέρουμε αρκετούς από τους λόγους που προκαλούν την συνεχόμενη κρίση, με βασικότερους, την φοροδιαφυγή, την διαφθορά, την ολιγαρχία, την έλλειψη παιδείας και οράματος και την μόνιμη διάθεση να ρίχνουμε το φταίξιμο στους προηγούμενους.

Ανήκω και εγώ δυστυχώς σ' αυτούς που το σκέπτονται να γράψουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν γιατί υπάρχει το λεγόμενο 'πολιτικό κόστος' που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ότι μερικοί από εσάς μόλις διαβάσουν κάτι που δεν τους αρέσει, όχι που δεν είναι σωστό, αλλά που δεν τους αρέσει, θα παρέμβουν και θα γράψουν 'γιατί δεν γράφεις για την μουσική'.

Όλοι ξέρουμε, αλλά ακόμα και αν είμαστε εντελώς χαμένοι, χωρίς μία στην τσέπη μας, δεν μιλάμε, μια χώρα με ναρκωμένους πολίτες που ο χρόνος σταμάτησε γι' αυτούς στο 2009 και στον 'βλάκα' που μας έβαλε στο ΔΝΤ, ενώ θα μπορούσε, όπως ίσως πιστεύουν, να κοροϊδέψει τους δανειστές και να συνεχίσει να ζει στην υγεία 'των κορόιδων'.

Θα γράψω μόνο αυτό, είμαστε μια χώρα που έχει πλούσιες πηγές ενέργειας από τον ήλιο, τον αέρα και πολλά νερά, κι όμως περισσότερο από το 80% την ενέργειας που καταναλώνουμε προέρχεται από τα πετρέλαια, που κι αυτά υπάρχουν ανεκμετάλλευτα στα εδάφη μας.

Μήπως δεν ζούμε καθημερινά το ποιοι φοροδιαφεύγουν, αλλά, προσάπτουμε στους Ιταλούς το επίθετο μαφιόζοι, εμείς δεν ξέρουμε από αυτά.

Για όσους δεν έχουν τρόπο να ωφεληθούν από το σύστημα, η κατάσταση συνεχώς θα επιδεινώνεται, εγώ δεν έχω την δύναμη να επιβάλλω αυτά που πιστεύω, άλλωστε υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να κάνω λάθος, είναι γνωστή η τάση μας σαν λαός να νομίζουμε ότι έχουμε λύσεις για όλα.

Με πρώτη ευκαιρία δείτε το Κυπριακό δελτίο ειδήσεων στο ΡΙΚ και κάντε την σύγκριση με τα Ελληνικά, ίσως βρείτε μέρος της απάντησης γιατί η κρίση δεν τελειώνει.

Κώστας Ζουγρής