Πάρε δύναμη από τη μουσική!

Πάρε δύναμη από τη μουσική!

Πολλές φορές συνηθίζω συμβουλευτικά να λέω το εξής: πίστεψε στο αδύνατο για να το κάνεις δυνατό… φαίνεται ψεύτικο κάτι μονάχα αν δεν δεις την αλήθεια που κρύβεται μέσα του...και πολλά άλλα που με μια λεπτή γραμμή χωρίζουν την πραγματικότητα από την ουτοπία. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται θάρρος και δύναμη για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής. Κι τα τραγούδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτές τις στιγμές ….

 

Οι Beatles συνέθεσαν το «Let it be» σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει και να βρει τον εαυτό του καλύτερα στο σκοτάδι και στους άσχημους καιρούς.

 

Χαρακτηριστικοί είναι οι παρακάτω στίχοι που προσδίδουν πνευματικότητα ενώ σε βοηθούν να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις στα ερωτήματά σου:

 

«And when the broken hearted people
Livingin the world agree
There will be an answer
Let it be
For though they may be parted there is
still a chance that they will see
There will be an answer
Let it be»

 

 

 

 

Επόμενο τραγούδι που ενισχύει την θέληση του ανθρώπου για να συνεχίσει είναι το «The show must go on» από το ροκ συγκρότημα Queen.

 

«Whatever happens, I'll leave it all to chance»

 

 

 

Οι Florence and the Machineαπό τους στίχους τους στο τραγούδι “shake it out” μας βοηθά να ξεπεράσουμε όποια έγνοια και στεναχώρια που μπορεί να έχουμε και να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω το παρελθόν και το σκοτάδι με την ελπίδα!

 

 

 

 

Οι Bon Jovi με το “it’s my life” συμβουλεύουν να ζήσουμε την ζωή μας όσο μπορούμε καλύτερα, να κατορθώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και να πολεμούμε για όσα θεωρούμε σημαντικά στη ζωή μας.

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση είναι φρόνιμο να εξετάζουμε με καθαρό μυαλό τις δύσκολες καταστάσεις και να προχωρούμε.

 

«Look straight ahead, nothing' but blue skies»

 

 

 

Κι θα κλείσω την λίστα με το τραγούδι των Survivor “Εye of the tiger” που έχει ακουστεί δύο φορές σε ταινίες: Rocky III καθώς και στη Persepolis, αυτή τη φορά όμως διασκευασμένο. Το τραγούδι μας εξυμνεί την επιβίωση, μας δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια!

 

 

 

Υ.Γ. Κι η διασκευή:

 

 

 

 

Τσουκαλά Αναστασία