Έλληνες της Γερμανίας με αυτούς της Αμερικής, καμία σχέση

Έλληνες της Γερμανίας με αυτούς της Αμερικής, καμία σχέση

Σήμερα στην Γερμανία θα πρέπει να ζουν περίπου 400000 Έλληνες, ενώ θα υπάρχουν αρκετές χιλιάδες συνταξιούχων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά έχουν δικαιώματα ψήφου στην Γερμανία.

Στο παρελθόν, στην Αμερική, όποτε προέκυπτε κάποιο πρόβλημα για την Ελλάδα, οι Έλληνες ομογενείς πίεζαν την Αμερικάνικη κυβέρνηση η οποία ξέρει ότι το Ελληνικό lobby είναι από τα πιο ισχυρά και φροντίζει να το έχει ευχαριστημένο.

Αντίθετα στην Γερμανία, οι περισσότεροι Έλληνες δείχνουν να έχουν ενσωματωθεί εντελώς με την Γερμανική κοινωνία και συνήθως επικρίνουν τις κυβερνήσεις μας.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι πρέπει να είναι γύρω στα 2000000 στην Γερμανία, είναι πιο κοντά στην πατρίδα τους από τους 'Ελληνες.

Θα πει κάποιος από τους Έλληνες συμπατριώτες μας που ζουν εκεί, 'πού ξέρεις εσύ τι κάνουμε εμείς';. Το ζούμε καθημερινά, οι αντιδράσεις των Ελλήνων στην Γερμανία είναι μηδαμινές.

Το αστείο, που έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αστείο, έχει παρατραβήξει και οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση τον λαό μας που ζει σε συνθήκες που μόνο σε ταινίες παρακολουθούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Κάθε χρονιά, εδώ και 3 χρόνια, περίπου 30000 νέοι σε ηλικία Έλληνες πηγαίνουν στην Γερμανία, σε αντικατάσταση τους έρχονται στην Ελλάδα πολλαπλάσιοι Ασιάτες τους οποίους αρνούνται να υποδεχθούν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Που θα οδηγήσει αυτό;, σίγουρα είναι κάτι που δεν δείχνει να ενδιαφέρει τους Γερμανούς και την παρέα τους, αφού δεν φαίνεται να ενδιαφέρει ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού που ζει τον δικό του μύθο, αν πιστέψουμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι ίδιοι που δηλώνουν χαρούμενοι γι' αυτά που ζούμε, στις έρευνες δηλώνουν δυστυχισμένοι, ίσως κάπου είμαστε μπερδεμένοι ή υπάρχει παραπληροφόρηση.

Περισσότεροι από 10000 είναι αυτοί που μας παρακολουθούν από την Γερμανία, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τις απόψεις τους.

https://www.youtube.com/watch?v=E6KErMeNFd4

Κώστας Ζουγρής