Ήταν Μάρτιος 1975, 42 χρόνια πριν...

Την Κυριακή 40 χρόνια από την έναρξη του Απότις4στις5 (Ποπ Κλαμπ)

42 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τότε που άρχισε για πρώτη φορά το Από Τις 4 στις 5.

Όποιος έχει διάθεση μπορεί να μας γράψει οτιδήποτε θυμάται από αυτά τα 42 χρόνια, για κάτι περισσότερο στο email: apotis4stis5@yahoo.com. Στατιστικά η εκτίμηση μου είναι ότι δεν αποκλείεται 1 στους 3 Έλληνες να άκουγε σε κάποια φάση της ζωής του την εκπομπή.

Αρκετοί από εσάς δήλωσαν ότι θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας τα 42 χρόνια, μιλάνε για πάρτι κλπ. Θα πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια θα έχετε διαπιστώσει ότι ο Γιάννης δεν συμπαθεί ιδιαίτερα ανάλογες εκδηλώσεις, πάντα έλεγε, άσε θα γιορτάσουμε τα 10 χρόνια , τα 20, τα 30, τα 40, τώρα ίσως σκέπτεται για τα 50. Εγώ είμαι ακόμα χειρότερος, αλλά 42 χρόνια είναι 42 χρόνια και τα 50 είναι μακριά και δεν είναι τα ίδια.

Για μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν μία καθημερινή γιορτή που έχει μία συνέχεια σ'αυτά που παρακολουθείται εδώ, οι συνθήκες βέβαια έχουν αλλάξει, τώρα αγωνιούμε για το πως θα βρούμε δουλειά στα παιδιά μας και ας έχουν τελειώσει καλές σχολές, ας ελπίσουμε ότι θα βγει η χώρα μας από την κρίση μέσα σ'αυτή την δεκαετία.

Η πολιτεία αδιαφορούσε πάντα για τον Γιάννη εκτός από μία ομαδική βράβευση από την ΕΡΤ, (εγώ βέβαια είμαι ανύπαρκτος και ας λένε μερικοί ότι συχνά βγαίνει μία πίκρα από αυτά που γράφω).

Το παρελθόν παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην ζωή μας, σε αντίθεση με το αύριο έχει ήδη κάνει την παρουσία του.

Χρειαζόμαστε την αγάπη σας, όλοι όσοι επισκέπτονται αυτό το site είναι εραστές της μουσικής.

Σας χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανό αυτό που παρακολουθούν κάτοικοι σε 199 χώρες του πλανήτη μας.

Μία και μόνο καθημερινή σας επίσκεψη είναι αρκετή για να βοηθήσει στο να μείνουμε 'ζωντανοί'.

Στο τέλος του μήνα συμπληρώνονται 42 χρόνια από την πρώτη ημέρα που ακούστηκε στις 4 το απόγευμα η φωνή του Γιάννη Πετρίδη στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Κώστας Ζουγρής