Ο Κώστας Θεοδώρου και το έργο του Rousilvo, έρχονται στη στέγη...

Ο Κώστας Θεοδώρου και το έργο του Rousilvo, έρχονται στη στέγη...

Ηχητικές μνήμες από την ιστορία και τη γλώσσα ενός ξεχασμένου τόπου σε μια σύγχρονη βαλκανική όπερα, έρχονται στη μικρή σκηνή της στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στις 9 και 10 Μαρτίου...

Ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Θεοδώρου –επίσης γνωστός ως Dine Doneff– αποτελεί μια ιδιαίτερη παρουσία στο χώρο της σύγχρονης βαλκανικής σκηνής. Το έργο του, Rousilvo, είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης συνθετικής διαδικασίας και συγκομιδής προσωπικών, και όχι μόνο, βιωμάτων.

Για τη συγκεκριμένη παράσταση, όπως άλλωστε και στην αυθεντική ηχογράφηση, συνεργάζεται με έξι εκλεκτούς μουσικούς, τους Τάκη Φαραζή, Κυριάκο Ταπάκη, Δήμο Δημητριάδη, Παντελή Στόικο, Αντώνη Ανδρέου και Κώστα Αναστασιάδη. Τα φωνητικά αναλαμβάνουν η Slava Pop’va (Ευδοξία Γεωργίου), η οποία είναι και η κεντρική ηρωίδα του έργου, η Λιζέτα Καλημέρη και η Μάρθα Μαυροειδή. Ο Γιάννης Θωμάς υπογράφει τα επιμέρους κείμενα και η Φωτεινή Ποταμιά την εικαστική παρέμβαση και το συντονισμό. Τη σκηνοθεσία του έργου, καθώς και την παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού, αναλαμβάνει ο Tome Rapovina.

Για περισσότερα πατήστε εδώ >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1451