Γιατί αγαπάμε την μουσική

Γιατί αγαπάμε την μουσική

Μεγαλώνοντας, τα τραγούδια έχουν συμμετοχή στα περισσότερα παιδικά παιχνίδια, ενώ στην εφηβεία η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

Δεν είμαστε υπέρ κάποιου μουσικού είδους, αν και έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά συχνά η μουσική που αγαπάμε προδίδει ένα σημαντικό κομμάτι του χαρακτήρα μας.

Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι υπάρχει κάποιο κομμάτι του εγκεφάλου μας που αντιδρά άμεσα στα μουσικά ερεθίσματα και μας ωθεί να δείξουμε την ευχαρίστηση μας τραγουδώντας, ή τουλάχιστον ψιθυρίζοντας την μουσική που ακούμε, ή χορεύοντας.

Ο χορός άλλωστε είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθε να κάνει ο άνθρωπος παράλληλα με την εμφάνιση του στον πλανήτη μας, συνήθως για να εκφράσει την χαρά του για κάτι που πέτυχε ή για να δείξει την δύναμη του.

Μαζί με τον Πετρίδη, εδώ και δεκαετίες προσπαθούμε να μεταδώσουμε σε όσους μας ακολουθούν αυτήν την αγάπη που έχουμε για όλα τα είδη της μουσικής.

Τώρα με το διαδίκτυο η συνδρομή σας στο να απλωθεί σε όλο και περισσότερους αυτό το συναίσθημα, είναι σημαντική, είναι πράγματι συγκινητικό να υπάρχουν τόσοι πολλοί που ενδιαφέρονται για την κλασική μουσική, το ροκ, την τζαζ, την καλή Ελληνική μουσική, για τον κινηματογράφο, της σχέσης της λογοτεχνίας με την μουσική, η ζωγραφική και όλα τα άλλα με τα οποία καλύπτουμε όσο μπορούμε τις απαιτήσεις ενός σκεπτόμενου ανθρώπου.

Γενικά η επαφή μας μαζί σας, μας γεμίζει ελπίδα ότι όσες προσπάθειες κάνουμε δεν πάνε χαμένες, υπάρχουν και άλλοι που ' ακολουθούν το όνειρο' όπως εμείς.

Περιττό να γράψω πόση σημασία έχει για μας η διάδοση της προσπάθειας μας, αν βέβαια σας βρίσκει σύμφωνους και η τυχόν βοήθεια όσων έχουν την δυνατότητα, στον τομέα της διαφήμισης, γιατί δυστυχώς οι μεγάλοι όμιλοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μουσική που είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν που προτιμούμε εμείς και το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς που μας ακολουθούν.

Πάντως ευχαριστούμε για όλα, μας ενώνει η κοινή αγάπη για πολλά πράγματα, γεγονός που όσων αφορά εμάς, είναι κάτι που ομορφαίνει την ζωή μας.

Κώστας Ζουγρής