Τι είδους αριστερά θέλει ο Έλληνας;

Τι είδους αριστερά θέλει ο Έλληνας;

Η σημερινή διακυβέρνηση της χώρας από αριστερά κυβέρνηση προσπαθεί μάταια εδώ και ένα χρόνο να βρει κατεύθυνση για την πορεία της χώρας σε διάφορα θέματα και σε μόνιμη βάση παλινδρομεί σε κάθε επίπεδο, αφού παντού μέσα στα κυβερνητικά στελέχη υπάρχουν διαφορετικές απόψεις οι οποίες γίνονται γνωστές φανερά.

Όσοι πιστεύουν ότι αυτό θα ξεπερασθεί και θα μπορέσει η χώρα να βρει κατεύθυνση, κάθε μέρα με κάθε αφορμή διαπιστώνουν ότι κάνουν λάθος.

Η αδυναμία της κυβέρνησης για ενιαίες αποφάσεις παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε μία περίοδο κρίσης όπου οι άμεσες αποφάσεις είναι απαραίτητο να παρθούν εδώ και τώρα.

Από το 1950 σταθερά στην Ελλάδα υπήρχε πάντα ένας κρυφός ή φανερός έρωτας προς την αριστερά που τουλάχιστον στο παρελθόν ασκούσε μία γοητεία στους νέους, ενώ παράλληλα σαγήνευε τους μεγαλύτερους που την έβλεπαν σαν ένα όνειρο που θα μπορούσε να έχει μία ωραία εξέλιξη.

Η εκτίμηση μου, είναι ότι από το σύνολο των σημερινών Ελλήνων ψηφοφόρων, το 70% περίπου έχει ψηφίσει σε κάποια φάση της ζωής του ένα πραγματικά αριστερό κόμμα ή ένα κόμμα που έβγαινε με αριστερά συνθήματα όπως το ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου.

Το ερώτημα είναι όμως, θέλει πραγματικά ο Έλληνας ένα αριστερό κόμμα στην εξουσία όπως ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ τον οποίο επέλεξε να τον κυβερνήσει;.

Όπως δείχνουν τα πράγματα τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης μπορεί σε πολλές από τις προσωπικές δραστηριότητες τους σαν πολίτες να μην συμπεριφέρονται σαν αριστεροί, αλλά στην εφαρμογή της πολιτικής, είναι απόλυτοι και σε μερικές περιπτώσεις έχουν θέσεις που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές με αυτές του ΚΚΕ.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά το ερώτημα μου είναι, αυτό ήθελε και γι'αυτό ψήφισε το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ο Ελληνικός λαός;.

Δηλαδή ήθελε στην εξουσία ένα κόμμα που συνεδριάζει το υπουργικό του συμβούλιο και παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις και βγαίνουν μετά έξω οι υπουργοί και λένε 'αποφασίσαμε αυτό και αυτό, αλλά δεν το εγκρίνουμε και σας προτρέπουμε να αγωνιστείτε να μην γίνει;'.

Ήθελε ένα αριστερό κόμμα που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις γι' αυτά που ήταν αδύνατο να προωθήσει οποιαδήποτε δεξιά κυβέρνηση χωρίς τον κίνδυνο να τιναχθεί η χώρα στον αέρα;.

Ήθελε μία αριστερά που θα αξιοποιούσε σε μερικές εβδομάδες την δυνατότητα που παρέχει το ψέμα σε όποιον το χρησιμοποιεί παραπλανώντας ένα ολόκληρο λαό που έχει πάθει ανοσία στην καθημερινότητα και δεν αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται περισσότερο;.

Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θυμίζει την ανάληψη της εξουσίας από μία χούφτα ανθρώπων που αναλαμβάνει την εξουσία σε μία τριτοκοσμική χώρα και πάει κόντρα σε όλο το κατεστημένο και το διεθνές περιβάλλον απομονωμένη στην ιδεολογία της.

Από την αρχή που δημιουργήθηκε αυτός ο χώρος, γράφω για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μήπως και καταφέρουμε και σώσουμε την χώρα από την απόλυτη καταστροφή, κάτι που βέβαια ακόμα και σ'αυτή την περίπτωση δεν είναι σίγουρο με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Οι Ευρωπαίοι έχουν κουραστεί μαζί μας, δεν τους ενδιαφέρει πια η κατάσταση μας, αντίθετα πιστεύουν ότι τώρα με το προσφυγικό, τους προκαλούμε μεγάλη ζημιά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το θέμα και ρεαλιστικά είναι αντίθετος από τον δικό τους.

ΟΙ δυσκολίες που φέρνουν στην διαπραγμάτευση και σε κάθε συναλλαγή τους μαζί μας έχουν σαν σκοπό να μας οδηγήσουν εκτός Ευρωζώνης με την θέληση μας και όπως πάμε αργά ή γρήγορα θα το πετύχουν.

Καμία από τις κοινωνικές ομάδες δεν θέλει να συνεργασθεί και να χάσει τα κεκτημένα της, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει εισόδημα κάτω από 3000 ευρώ, είναι όμως έτσι η πραγματικότητα; ας δεχθούμε ότι έτσι είναι, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και αν δεν είναι έτσι, έτσι θα γίνει σύντομα αφού η ομάδα απλά 'δεν τραβάει'.

Όταν υπάρχει θέμα επιβίωσης του ασθενούς, ο γιατρός είναι αυτός που αποφασίζει για την πορεία του, αν οι συγγενείς του είναι αντίθετοι με τις αποφάσεις του θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το μοιραίο.

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./ΑΝ.ΕΛ συγκέντρωσαν κάτι λιγότερο από το 20% του συνόλου των Ελλήνων ψηφοφόρων, στην πραγματικότητα όμως εφαρμόζουν πολιτική που θα υιοθετούσε μόνο το 3% των φανατικών τους, οι υπόλοιποι απλά πίστεψαν στα πρωτοφανή προεκλογικά ψέματα.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκάλεσαν τεράστιο κακό στην χώρα με την πολιτική τους σε συγκεκριμένες περιόδους διακυβέρνησης, όχι απαραίτητα σε όλες τις θητείες τους, αλλά αυτό ανήκει πια στην ιστορία.

Η λύση βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι οι εκλογές, όπου το πιθανότερο είναι να απομακρύνουν την σημερινή κυβέρνηση από την εξουσία, αλλά αυτό δεν θα διώξει τα προβλήματα, αντίθετα θα είναι βούτυρο στο ψωμί των κομμάτων που μας κυβερνούν που θα περάσουν στην αντιπολίτευση και θα επαναλάβουν την πολιτική που τους έφερε στην εξουσία, δηλαδή αδιέξοδο.

Κώστας Ζουγρής