Έχουν εισχωρήσει παντού

Έχουν εισχωρήσει παντού

Αναζήτηση θεμάτων που ενδεχομένως σας ενδιαφέρουν, άκουσμα νέων άλμπουμ όπως αυτά των Daughter, Savages, Suede, Tricky, Songs For Our Mothers και προβληματισμός για το πώς μπορούμε να επιβιώσουμε σε μια χώρα που 5-10 οικογένειες, κρυφά ή φανερά, ελέγχουν τα πάντα.

Διάβασα με καθυστέρηση ότι εταιρίες στοιχημάτων από το εξωτερικό που έχουν ζητήσεις άδεια από την Ελλάδα, αναμένουν την επίσημη αδειοδότηση από το 2012 με συνέπεια με κάποιο παραθυράκι του νόμου, από αυτά που ξέρουν οι μεγαλοδικηγόροι στους οποίους καταφεύγουν, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ή έχουν διατελέσει και υπουργοί, να πληρώνουν για τζίρο 4 δις, φόρο 8000 ευρώ, δηλαδή 2000 η κάθε μία από τις 4 εταιρίες που αναμένουν την άδεια.

Αν η άδεια είχε δοθεί εγκαίρως από την προηγούμενη κυβέρνηση, ή έστω από την τωρινή που σκίζει δήθεν τα ρούχα της για να μην κόψει 1,5 δις από τους συνταξιούχους από τις κύριες συντάξεις, αλλά σαν πονόψυχη που είναι μόνο από τις επικουρικές, θα είχαν φορολογηθεί όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός των οικονομικών, με 30%, δηλαδή 1,2 δις.

Έρχομαι τώρα στην δικιά μας περίπτωση. Για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πάρουμε διαφήμιση από αυτούς που τις χειρίζονται για λογαριασμό των εταιριών-πελατών, πρέπει να είμαστε μέλη σε έναν οργανισμό που έχει δημιουργηθεί και παρέχει στοιχεία επισκεψιμότητας, σ'αυτούς.

Όμως 'πονηροί οι βλάχοι', έχουν φροντίσει να ζητούν προϋποθέσεις που αποκλείεται να έχει ένας μικρός καινούργιος επιχειρηματίας.

Δηλαδή, κύκλο εργασιών 100000 τον χρόνο, προσωπικό που να αποτελείται από 6 συντάκτες, προφανώς μέλη της ενώσεως συντακτών και εκτός από άλλα, να σε συστήσει ένα από τα μέλη, τα οποία είναι τα 5-6 μεγάλα κανάλια, , οι 2-3 μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι και γενικά μεγάλες εταιρίες που ανήκουν σε γνωστούς-άγνωστους.

Σύμπτωση, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, μου τηλεφώνησε φίλο λέγοντας ότι ο βενζινάς στον οποίο γεμίζει το αυτοκίνητο του, του είπε ότι η πτώση της αγοράς πετρελαίου, θα οδηγήσει σταδιακά στην αποχώρηση των ξένων εταιριών από την Ελλάδα με επακόλουθο να μείνουν μόνο δύο.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι ξένοι που θέλουν να πάρουν στην ιδιοκτησία τους ότι αξίζει για 'μια μπουκιά ψωμί'

Όλοι οι μικροί λοιπόν, σε όλους τους τομείς, θα εξαφανισθούν και οι δραστηριότητες τους θα περάσουν σε Έλληνες και ξένους, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

Σ'αυτά τα πλαίσια και οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ που το πληρώνουν στην Ευρώπη οι φορολογούμενοι και οι επιχειρηματίες έχουν δωρεάν εργατικό δυναμικό.

Γι' αυτό φροντίζουν κάποιοι που ανταμείβονται ηθικά και χάρις στην καλή τους ψυχολογία μπορεί και να φτάσουν ακόμα και στο υπέρτατο αξίωμα.

Είχα μία ακραία σκέψη και την μετέφερε σε άλλο φίλο, ότι θα μπορούσε ίσως να αλλάξει την κατάσταση η άνοδος κάποιου μικρότερου κόμματος που ίσως τώρα να είναι εκτός βουλής, αλλά, όπως μου είπε και εκεί έχουν βάλει πόδι οι γνωστοί-άγνωστοι.

Οπότε ας ασχοληθώ με την μουσική και κάθε βράδυ να πίνω κάτι για να ονειρεύομαι ότι θα βρουν εργασία τα άνεργα παιδιά μου, το ένα από τα οποία δεν πληρεί τους όρους προϋπηρεσίας που ζητούν όλες σχεδόν οι εταιρίες, όπως κι εμείς ποτέ δεν θα φτάσουμε τις 100000 τζίρο και θα είμαστε αποκλεισμένοι, το τέλειο έγκλημα.

Δεν ζητάνε βέβαια προϋπηρεσία για όσους παίρνουν μέσω ΕΣΠΑ.

Δεν είμαι εναντίον του κεφαλαίου, αλλά εδώ η απληστία έχει ξεφύγει, αφού δεν υπάρχει έστω ένας τυπικός έλεγχος.

Έχουν εισχωρήσει παντού και αντίθετα από τους παραδοσιακούς βρικόλακες, επιβιώνουν όλο το 24ωρο.

Κώστας Ζουγρής