Γιάννης Πετρίδης: Ένας Τζεντάι στην μουσική

Γιάννης Πετρίδης: Ένας Τζεντάι στην μουσική

 

Μέσα από διάφορους συνδυασμούς σκέψεων που είχα τις τελευταίες μέρες, σκέφτηκα ότι ο χαρακτηρισμός του Τζεντάι ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο ζωής του Γιάννη Πετρίδη όσον αφορά τον χώρο της μουσικής.

 

Εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει αφιερώσει την ζωή του στο ραδιόφωνο και την μουσική, στον χώρο της οποίας διευρύνει συνεχώς τις γνώσεις του φτάνοντας σε ένα αξιοθαύμαστο υψηλό επίπεδο.

 

Η αφοσίωση που δείχνει σταθερά σ'αυτό που αγαπάει, δεν είναι κάτι που συναντάει κανείς εύκολα, ακόμα και σε ξένες χώρες.

 

Μαζί με τον κινηματογράφο, που είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, καθημερινά πλουτίζει τα ακούσματα και τις γνώσεις του, καθαρά με ένα και μοναδικό σκοπό, να μοιραστεί κάθε καινούργιο του άκουσμα και εμπειρία μαζί σας.

 

Η αστείρευτη αυτή προσπάθεια για γνώση, είναι γνωστή σε όσους έχουν ζήσει στο περιβάλλον του και είναι σχεδόν απίθανο να βρει κανείς κάποιον που να τον έχει γνωρίσει από κοντά και να μην νοιώσει αυτό που για μένα του δίνει τον χαρακτηρισμό του Τζεντάι.

 

Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα συμφωνούν με την άποψη μου για την αξία του, αυτό είναι λογικό και ανθρώπινο, γιατί κάτω από διάφορες συγκυρίες κατάφερε να πετύχει αυτό αυτό που εγώ έχω ονομάσει 'Απιαστο όνειρο' όπως στο μυθιστόρημα του Θερβάντες.

 

Αυτοί που έχουν πει ή γράψει ότι αμφισβητούν την αξία του, δεν τον έχουν γνωρίσει από κοντά. Ο Γιάννης έχει σαγηνεύσει με το πάθος του για την μουσική κορυφαία ονόματα από τον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, έχει το 'χάρισμα' όπως οι Τζεντάι.

 

Έχω ζήσει πολλές δεκαετίες κοντά του και ίσως δεν είμαι ο κατάλληλος να γράψω κάτι γι'αυτόν, όμως σχεδόν ποτέ δεν έχω πει ή γράψει την γνώμη μου και παρά τις μουσικές διαφωνίες που έχω κατά καιρούς μαζί του, διαφωνίες που συνήθως παύουν να υπάρχουν μετά από μερικές μέρες ή εβδομάδες, αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου και του προσάπτω τον τίτλο του Τζεντάι της μουσικής όπως του αξίζει.

 

 

Κώστας Ζουγρής