Είναι αμοιβαία τα αισθήματα...;

Είναι αμοιβαία τα αισθήματα...;

Ένα από τα πιο βασικά ερωτήματα είναι η απάντηση μιας απλής απορίας στην οποία ενδεχομένως δεν μπαίνουμε συχνά στην διαδικασία να απαντήσουμε.

Τι έχει περισσότερο ανάγκη ο άνθρωπος, να αγαπάει ή να τον αγαπούν; Θα μου πείτε και τα δύο, δυστυχώς όμως στην καθημερινή ζωή αυτό σε απόλυτο συνδυασμό συμβαίνει μόνο στα μυθιστορήματα.

Όλοι μας αγαπάμε κάποιους και σίγουρα για τον καθένα μας υπάρχει τουλάχιστον ένας που τον αγαπά, ακόμα και αν δεν το βλέπουμε ή δεν θέλουμε να το δούμε για διάφορους λόγους.

Κάποιοι θα σκεφτούν, τι είναι αυτά που γράφεις Ζουγρή, τι είναι το site Η ζωή του παιδιού;, κι όμως η αγάπη είναι το σημαντικότερο συναίσθημα που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο. Όταν αγαπάς δεν δίνεις σημασία σε τίποτα άλλο και όταν σε αγαπούν πετάς στα ουράνια.

Ο καθένας μας νιώθει το πόσο σημαντικό είναι γι' αυτόν να αισθάνεται ότι τον αγαπούν.

Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που δεν θέλουν να νιώθουν ότι τους αγαπούν, αισθάνονται ενοχές γιατί για διάφορους λόγους πιστεύουν ότι δεν αξίζουν αυτήν την αγάπη.

Βασική προϋπόθεση για κάθε είδους αγάπη είναι να λέτε και να εκδηλώνετε την αγάπη σας σ'αυτούς που αγαπάτε, το έχουν ανάγκη. Ακόμα και οι φαινομενικά σκληροί, μέσα τους νιώθουν απέραντη ευχαρίστηση με το συναίσθημα ότι τους αγαπούν.

Δεν θα το πιστέψετε, άλλωστε είμαι από αυτούς που κρύβουν μέσα τους αρκετή τρέλα, αλλά αυτά που σας γράφω και γράφτηκαν μέσα σε μερικά λεπτά, συνειδητοποίησα ότι μου ήλθαν ακούγοντας το άλμπουμ του Seong-Jin Cho με τα 24 πρελούδια του Chopin και μερικές ακόμα συνθέσεις του για πιάνο.

https://www.youtube.com/watch?v=d3IKMiv8AHw

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα στην Βαρσοβία στον 17ο ετήσιο διαγωνισμό με έργα του συνθέτη και ο Seong-Jin Cho ήταν ο νικητής.

Αγαπάτε τους ανθρώπους, αγαπάτε την μουσική, αγαπάτε τις τέχνες, όλοι έχουν ανάγκη να τους δείχνετε την αγάπη σας με κάθε τρόπο.

Μην ξεχνάτε, πάντα η αγάπη ανταμείβεται. Για μένα προσωπικά οι ενδείξεις αγάπης από χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν, έστω και αν δεν απευθύνονται προσωπικά σε μένα, μια δικαίωση της επιλογής μου μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, να αφιερώσω τον χρόνο μου σε εσάς.

Ευχαριστώ....

https://www.youtube.com/watch?v=CLEtGRUrtJo

Το τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό για την σχέση μας , είναι αυτό

https://www.youtube.com/watch?v=O3doTyoI80E

Κώστας Ζουγρής