Transitions 3 - Ένα γεωπολιτικό φεστιβάλ θεατρικής πρωτοπορίας στη Στέγη...

Transitions 3 - Ένα γεωπολιτικό φεστιβάλ θεατρικής πρωτοπορίας στη Στέγη...

Στις πατρίδες του «χαμένου» κομουνισμού, την Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία, χτυπάει η καρδιά του τρίτου και τελευταίου κύκλου του γεωπολιτικού φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 11 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2015...

Το γεωπολιτικό φεστιβάλ της Στέγης ανοίγει με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας δουλειάς του Αrpad Schilling και της περίφημης ομάδας του Kretakor, από τη Βουδαπέστη, η οποία έχει τον τίτλο Η μέρα της οργής και είναι μια ριζοσπαστική «μουσική κωμωδία με κάθαρση» για τους εγκαταλελειμμένους πολίτες της σημερινής Ευρώπης.

Η νέα γενιά δημιουργών της Κεντρικής Ευρώπης, ισορροπεί ανάμεσα στα κλασικά κείμενα της στιβαρής λογοτεχνικής τους παράδοσης και σε πειραματικές, μεικτές φόρμες που κινούνται στα όρια του κινηματογράφου, της θεατρικής εγκατάστασης, της performance και του θεάτρου ντοκουμέντου.

Για τους καλλιτέχνες του Transitions 3, οι οποίοι βίωσαν την απότομη μετάβαση στον «άγριο καπιταλισμό» και τον κόσμο της ελεύθερης αγοράς, το θέατρο αποτελεί μια πράξη κατεξοχήν πολιτική, καθώς μετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο παίρνοντας θέση στα σύγχρονα κοινωνικά, ιδεολογικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1554/