Ευχαριστούμε τους βετεράνους αλλά ακούμε & τους νέους μουσικούς

Για μία ακόμα χρονιά αρκετοί από τους βετεράνους μουσικούς έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις και ηχογράφησαν αξιόλογα άλμπουμ που σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερα από αυτά που μας παρουσίασαν νέοι καλλιτέχνες.

Αυτό είναι θετικό από την άποψη ότι αγαπημένα ονόματα από το παρελθόν καταφέρνουν να είναι στην επικαιρότητα με καλούς δίσκους, έχουν δεδομένη την αγάπη μας και δεν χρειάζεται καμία επαλήθευση για να αποδείξουν την αξία τους ονόματα όπως οι Elton John, Paul McCartney, Elvis Costello, Nick Cave, David Bowie που για 30-40 ακόμα και 50 χρόνια, μας κρατάνε συντροφιά με δεκάδες εντυπωσιακά τραγούδια και άλμπουμ.

Όλοι τους έχουν εξασφαλίσει ότι πολλά από τα τραγούδια τους θα είναι μέρος της κλασικής μουσικής του μέλλοντος, όσο και να έχουν αντιρρήσεις ειδικά οι συμπατριώτες μας φίλοι της κλασικής μουσικής.

Ο Paul McCartney έχει γράψει αρκετά κλασικά έργα που έχουν γίνει επιτυχίες και ο Elton John έχει δει τραγούδια του να διασκευάζονται από συμφωνικές ορχήστρες.

Κλασικά έργα έχει ηχογραφήσει με επιτυχία στην Deutsche Grammophon ο Elvis Costello, o David Bowie έχει αφηγηθεί τον Πέτρο και τον Λύκο σε μουσική του Prokofiev.

Παράλληλα με τις παλιές μουσικές αγάπες μας, στηρίζουμε σε κάθε περίπτωση τους νέους καλλιτέχνες οι οποίοι είναι το μέλλον της μουσικής και είναι στο χέρι τους να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν όλους αυτούς τους μεγάλους καλλιτέχνες που συνεχίζουν να βγάζουν καλά άλμπουμ.

Ίσως ακούγεται παράξενα στο ραδιόφωνο η μετάδοση του Paul Mc Cartney

δίπλα στην Rihanna με την οποία συνεργάσθηκαν πρόσφατα στο άλμπουμ του Kanye West,

αλλά αυτό γίνεται στα προγράμματα που παρουσιάζουμε εδώ και 40 χρόνια με συνεχείς εναλλαγές ιστορικών ηχογραφήσεων δίπλα στα νέα ονόματα που προτείνουμε και τα οποία συνήθως μας δικαιώνουν με την καλλιτεχνική τους πορεία.

Γιάννης Πετρίδης