Ελπιδοφόρο μουσικό μήνυμα από την Beyonce

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήξερε κανείς τα σχέδια της Beyonce όσον αφορά το νέο της άλμπουμ και ξαφνικά την Τετάρτη το βράδυ όλοι έμαθαν ότι από την Πέμπτη το πρωί θα μπορούσαν να αποκτήσουν το 5ο προσωπικό της άλμπουμ μέσω του iTunes.
Οι πωλήσεις της πρώτης μέρας πλησίασαν τις 500 χιλ. και μέχρι την Κυριακή ξεπέρασαν τις 600 χιλ. αριθμός εκπληκτικός αν λάβουμε υπ' όψιν ότι τόσα άλμπουμ δεν πούλησαν καλά καλά σε μία ολόκληρη εβδομάδα όλες μαζί οι Katy Perry, Lady Gaga και Miley Cyrus.
Δεν είναι παράξενο λοιπόν που όλες τους έσπευσαν να την συγχαρούν μέσω facebook και Twitter.
Πρωτότυπη τακτική αποκλειστικότητας είχε ακολουθήσει και ο Jay Z με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που μας δείχνει ότι πραγματικά έχει δίκιο η Βeyonce που ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να πουλήσει τα άλμπουμ της με τον παραδοσιακό τρόπο και ότι όλα έχουν αλλάξει.
Στις συνεργασίες που διάλεξε για το άλμπουμ της περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα όπως οι Frank Ocean, Sia, Justin Timberlake, οι δύο από τις Destiny's Child, Michelle Williams και Kelly Rowland, Drake, Pharrell Williams, Timbaland, Miguel και βέβαια ο Jay Z.
Εκτός από τα μεγάλα γνωστά ονόματα, συναντάμε για πρώτη φορά με σημαντική παρουσία τον παραγωγό, συνθέτη Boots που δεν τον ήξερε κανείς πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ.
Hype Williams, Jonas Ackerland και Terry Williamson είναι οι γνωστοί σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε.
Η εκπληκτική εμπορική επιτυχία, σε συνδυασμό με την κριτική αποδοχή, ο μέσος όρος που έχει πάρει το άλμπουμ είναι 8,4 στα 10 μας δείχνει ότι η μουσική πάντα θα βρίσκει τρόπους να ξεπερνάει τη κάθε κρίση και το Marketing μπορεί να βοηθήσει να ανακάμψουν οι πωλήσεις όταν έχει σαν αντικείμενο προώθησης καλά άλμπουμ.
Βέβαια δεν έλλειψαν και οι πρώτες αντιδράσεις για τον τρόπο πώλησης του άλμπουμ μέσω iTunes, η μεγάλη αλυσσίδα καταστημάτων target αρνήθηκε να πουλήσει το φυσικό προϊόν που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική την Τρίτη και τα Wallmart δεν θα πωλούν την ακατάλληλη εκδοχή του cd, οπότε μένουν τα Best Buy και Amoeba και αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για την πώληση του άλμπουμ
Λουίζα Ζουγρή