Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Δανείζομαι τη φράση που χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έμαθε γαι τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από παρακρατικούς.

Ο Δεκέμβρης προχωρά, άρχισαν οι γιορτές και οι διοικητικοί υπάλληλοι στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

Έχω μια αφελή σκέψη, όλοι γράφουν και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ναι μεν πληρώνονται, αλλά όταν θα λήξει η απεργία θα τους κρατηθούν οι ημέρες που δεν εργάστηκαν.

Στο ερώτημα γιατί αυτό δεν γίνεται τώρα, απαντούν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της απεργίας γιατί δεν εργάζεται προσωπικό που θα πιστοποιήσει τις ημέρες που εργάστηκαν, οπότε πληρώνονται.

Η απορία μου είναι υποθετική βέβαια, αλλά λόγω της κατάστασης και ουσιαστική. Αν η απεργία συνεχιστεί για τα επόμενα 30 χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώνονται συνέχεια και θα συνταξιοδοτηθούν; αφού αν συνεχιστεί η απεργία θα μισθοδοτούνται και θα τους κολλάνε ένσημα.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει επιτέλους να σταματήσουν, ξέρετε τι και να ασχοληθούν σοβαρά πως θα μπει τάξη σ' αυτή τη χώρα και να μπουν στην ουσία των προβλημάτων και να τα λύσουν.

Προς το παρόν η κυβέρνηση μάλλον σκέπτεται ‘η αντιπολίτευση χρεώνεται το μπάχαλο, ας τους να χάσουν ψήφους και αξιοπιστία’, από την άλλη η αντιπολίτευση σκέπετεται ‘η αγανάκτηση του κόσμου θα στραφεί εναντίον της κυβέρνησης’. Ποιος όμως πληρώνει; ο Ελληνικός λαός που σήμερα ψηφίζει το Α΄κόμμα, αύριο το Β΄κοκ. Κάποιοι μονά-ζυγά κερδίζουν και κάποιοι άλλοι μονά-ζυγά χάνουν.

Την μία είναι οι υπάλληλοι της βο(υ)λής, την άλλη των ΗΣΑΠ, την άλλη της ΕΑΣ, της ΔΕΗ, και όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος.

Η χώρα ουσιαστικά έχει πτωχεύσει, την κρατάνε στη ζωή με τεχνητό τρόπο μήπως και γίνει το θαύμα και αυτοί το βιολί τους.

Δηλαδή την άλλη εβδομάδα που θα παίξει ο Ολυμπιακός για το Champions League με την Aντερλεχτ, μπορούν οι υπάλληλοι του γηπέδου να ματαιώσουν τη διεξαγωγή του αγώνα για οποιοδήποτε δίκαιο ή άδικο αίτημά τους και μάλιστα να τους συμπαρασταθεί ο Μαρινάκης;

Άμεσο άνοιγμα των σχολών που δεν λειτουργούν, τα παιδιά που σπουδάζουν δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν δουλειά στις σχολές, όπως καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι έχουν βρει τον τρόπο να τοποθετήσουν αρκετούς από το σόϊ τους.

Κώστας Ζουγρής