Πρέπει να έχουμε πολιτική άποψη;

Ένα από τα παιδιά μου εξέφρασε την απορία για το αν πρέπει κάθε βράδυ να γράφω και ένα πολιτικό σχόλιο σε ένα μουσικό site όπως το apotis4stis5.
Πέραν του ότι επιμελούμαι το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του site σε μουσικό επίπεδο, θεωρώ υποκρισία να προσποιείται κάποιος ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Εδώ και πολλά χρόνια το μεγαλύτερο και το πιο έγκυρο μουσικό περιοδικό στον κόσμο, το Rolling Stone, έχει μόνιμα σε κάθε τεύχος του πολιτικά θέματα.
Αυτό του έδωσε την δυνατότητα να ανανεωθεί και να καταφέρει νε επιζήσει στις αλλαγές της κοινωνίας προσεγγίζοντας καινούργιο κοινό. Δηλαδή όλη χώρα παραμιλάει με τις συνθήκες διαβίωσης που έχουν δημιουργηθεί και εμείς θα πρέπει να γράφουμε σε συνθήκες τηλεοπτικών πρωϊνών;
Αυτό κάνουν τα Βρετανικά μουσικά έντυπα και έχουν αποκοπή εντελώς από την κοινωνία με συνέπεια οι πωλήσεις τους να πέφτουν και αυτή η τακτική να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην μουσική.
Η Βρετανία δοκιμάζεται οικονομικά όπως όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές και υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, αλλά το ΝΜΕ, και τα υπόλοιπα περιοδικά το βιολί τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Αυτό βολεύει βέβαια τις κυβερνήσεις οι οποίες ελέγχουν την νεολαία που ενώ ζει ένα εφιάλτη με την ανεργία, ψυχαγωγείται με χαζοχαρούμενη μουσική. Ο συνεχώς ανερχόμενος αριθμός των ανέργων και η φτώχια που κάνει έντονα την παρουσία της γύρω μας δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Κυκλοφορώ με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αυτά που ακούω γύρω μου καθημερινά δεν είναι από κάποια ταινία όπως το Hunger Games, αλλά πραγματικότητα.
Κώστας Ζουγρής