Προχωράμε μαζί...

Προχωράμε μαζί...

Η ανάρτησή μας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βρετανού συνθέτη κλασικής μουσικής Benjamin Britten οδήγησε το BBC Radio 3 στο να μας ακολουθήσει στο Twitter.

Πραγματικά αποτελεί ικανοποίηση για μας αυτή η τυπική έστω αναγνώριση από έναν οργανισμό που ξέρει να επιδοκιμάζει ανάλογες πράξεις, σε αντίθεση με τους δικούς μας υπεύθυνους που δυστυχώς αγνοούν ίσως και το τι σημαίνει μουσική.

Προχθές για μία ακόμα φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron απασχόλησε τον τύπο με είδηση που είχε σχέση με τη μουσική, όταν με αφορμή το ότι θα γίνει η πόλη Hull, πολιτιστική πρωτεύουσα της Αγγλίας στις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ότι του αρέσουν οι Housemartins, συγκρότημα από αυτήν την περιοχή.

Ο Paul Heaton, βέβαια, τραγουδιστής του συγκροτήματος τα ΄πήρε στο κρανίο΄ και είπε ότι μην τολμήσει να έρθει στην pub που έχουμε στην πόλη.

Aνάλογες δηλώσεις για τον Cameron που συχνά εκδηλώνει τις μουσικές του προτιμήσεις, έχουν κάνει κι άλλοι μουσικοί.

Αλήθεια ακούσατε ποτέ εσείς τους υπουργούς μας και τον πρωθυπουργό να κάνουν δηλώσεις που να έχουν σχέση με την μουσική; μόνο για την Εurovision θα πρέπει να έχουμε ακούσει κάτι.

Οι χώρες από τις οποίες μας παρακολουθούν είναι ήδη 137, ένας σημαντικός αριθμός για έναν ιστότοπο που έχει σαν θεματολογία την μουσική και μέχρι ένα βαθμό και τον κινηματογράφο.

Αυτό που είναι περίεργο, είναι το ότι ενώ μας αντιγράφουν σε πολλούς τομείς που έχουν σχέση με την μουσική αρκετά από τα μεγάλα ΜΜΕ, κανένα δεν έχει γράψει ποτέ γι αυτό το Site, γεγονός που εκτός από αντιδεοντολογικό, είναι και περίεργο.

Δεν πειράζει, εμείς προχωράμε τον μοναχικό μας δρόμο, μόνο με τη συνδρομή σας και το ενδιαφέρον που δείχνετε γι' αυτά που γράφουμε καθημερινά.

Από σήμερα είναι στην διάθεσή σας η νέα ανανεωμένη μορφή του apotis4stis5 και η παλιά θα πάψει να ενημερώνεται.

Είναι σημαντικό για μας να ενημερώνεστε όσο πιο συχνά σας επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος σας από την ιστοσελίδα μας.

Οι επισκέψεις σας, μας δίνουν δύναμη για την συνέχεια, που πιστέψτε με δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, γιατί στις προθέσεις μας είναι να μοιρασθούμε μαζί σας όσα μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια και να μαθαίνουμε μαζί ότι συμβαίνει καθημερινά στην μουσική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή σας σε κάθε μορφή δραστηριότητας που έχουμε αναπτύξει ο Γιάννης και εγώ, εδώ και πολλά χρόνια.

Στην παρέα μας, εκτός από την Λουίζα και τον Γιώργο που είχε φτιάξει την προηγούμενη μορφή του site, έχουμε τώρα και τον Δημήτρη που έφτιαξε αυτό που βλέπετε τώρα, η Δάφνη, ίσως ασχοληθεί μελλοντικά....

Κώστας Ζουγρής