...And Justice for All-Metallica, έγινε 35 ετών

...And Justice for All-Metallica, έγινε 31 ετών

Το ...And Justice for All είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Metallica , που κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου 1988 από την Elektra Records . Ήταν το πρώτο άλμπουμ τους στο οποίο συμμετείχε ο μπασίστας Jason Newsted , μετά τον θάνατο του προηγούμενου μπασίστα τους Cliff Burton το 1986. Ο Burton έλαβε μεταθανάτια συν-συγγραφή στο "To Live Is to Die", καθώς ο Newsted ακολούθησε τις γραμμές μπάσου που είχε ηχογραφήσει ο Burton πριν θάνατος.

Οι Metallica ηχογράφησαν το άλμπουμ με τον παραγωγό Flemming Rasmussen για τέσσερις μήνες στις αρχές του 1988 στα One on One Recording Studios στο Λος Άντζελες. Διαθέτει επιθετική πολυπλοκότητα, γρήγορους ρυθμούς και λίγες δομές σε στίχους-ρεφρέν. Περιέχει λυρικά θέματα πολιτικών και νομικών αδικιών, όπως η κυβερνητική διαφθορά, η λογοκρισία και ο πόλεμος.

Το εξώφυλλο, είναι σχεδιασμένο από τον Roger Gorman με εικονογράφηση του Stephen Gorman και βασισμένο σε μια ιδέα του κιθαρίστα των Metallica, James Hetfield και του ντράμερ Lars Ulrich , όπου απεικονίζει τη Lady Justice δεμένη με σχοινιά, να τραβιέται από αυτά σε σημείο να σπάσει, με χαρτονομίσματα δολαρίων στοιβαγμένα πάνω της.

Κάθε άλμπουμ των Metallica είναι ένας σταθμός στην καριέρα τους που έχει επιπτώσεις σε όλο το φάσμα του ροκ.

 

 

Video Url