Μερικές φορές νιώθω τόσο μόνος...

Μερικές φορές νιώθω τόσο μόνος...

Στην φωτογραφία ο Springsteen με τον Mitch Ryder τον Αύγουστο του 1981 στο Detroit

70 χρόνων σήμερα ο Mitch Ryder, την σχετική ανάρτηση σε Facebook και Twitter άνοιξαν να δουν λιγότεροι από 10 μέχρι τώρα.

Δυστυχώς πολλές φορές τα γούστα μας δεν είναι μεταδοτικά, κάθε πρωί γύρω στις 7 ξυπνάω και αρχίζω να μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου γύρω από την μουσική, θα ήταν υπερβολή από μέρους μου να πιστέψω πως ότι

έχει ενδιαφέρον για μένα, αυτόματα πρέπει να ενδιαφέρει και εσάς.

Ο Mitch Ryder δεν έχει άλλωστε και καμία φοβερή ιστορία, απλά είναι αυτός που έχει επηρεάσει αρκετά το λεγόμενο Blue Colar Rock, δηλαδή βασικά τους Bruce Springsteen, John Mellencamp ο οποίος και του έκανε παραγωγή στο άλμπουμ επιστροφή που κυκλοφόρησε το 1983 και Bob Seger.

O Bruce συχνά ερμηνεύει στις συναυλίες του το Detroit Medley το οποίο βασικά αποτελείται από τραγούδια που έμαθε από τον Mitch Ryder.

H Wynona Ryder χρησιμοποίησε σαν επώνυμο το καλλιτεχνικό όνομα του William S. Levise Jr, του άλλαξε το όνομα σε Mitch Ryder and The Detroit Wheels ο φίλος του Γιάννη φοβερός παραγωγός και συνθέτης Bob Crewe από τα πιο ιστορικά ονόματα στην μουσική τα τελευταία 60 χρόνια, πέθανε πέρυσι και έχει εμφανισθεί στο ντοκιμαντέρ Once In A Lifetime.

Το μεγαλύτερο ατού του Mitch Ryder ήταν οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Κώστας Ζουγρής