(Don't Fear) The Reaper-Blue Oyster Cult

(Don't Fear) The Reaper-Blue Oyster Cult

To (Don't Fear) The Reaper είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Blue Öyster Cult, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο Agents of Fortune, του 1976. Το τραγούδι το έγραψε ο Buck Dharma. Οι στίχοι του τραγουδιού αφορούν την αιώνια αγάπη και τον αναπόφευκτο θάνατο.

Το τραγούδι αφορά το αναπόφευκτο του θανάτου και την ανόητη φοβία του και γράφτηκε όταν ο Dharma σκεφτόταν τι θα συνέβαινε αν πέθανε σε νεαρή ηλικία. Στίχοι όπως το ''Romeo and Juliet are together in eternity'', έχουν οδηγήσει πολλούς ακροατές να ερμηνεύσουν το τραγούδι ως ένα σύμφωνο δολοφονίας-αυτοκτονίας, με τον Dharma να διαψεύδει τις εν λόγω ερμηνείες τονίζοντας ότι το τραγούδι αφορά την αιώνια αγάπη και όχι την αυτοκτονία.

Χρησιμοποίησε τον στοίχο αυτό για να περiγράψει ένα ζευγάρι που ήθελε να είναι μαζί στη μετά θάνατον ζωή. Μάντεψε ότι 40.000 άντρες και γυναίκες πέθαιναν καθημερινά, με αποτέλεσμα το σχήμα αυτό να χρησιμοποιείται αρκετές φορές στους στοίχους, αλλά ο αριθμός αυτός, στην πραγματικότητα, ήταν 100.000 φορές μικρότερος από τον πραγματικό.

Να πούμε ότι δεν φοβόμαστε θα ήταν ψέμα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που νιώθουν την ασφάλεια της πληροφορίας στο διαδίκτυο. Η μουσική όμως είναι πάνω απ' όλα συναίσθημα δεν είναι εγκυκλοπαιδικό παιχνίδι. Η άγνοια που κυκλοφορεί γύρω από την μουσική, μας προκαλεί περισσότερο φόβο ΚΖ

To άλμπουμ Agents Of Fortune, έγινε 46 ετών. O Eric Bloom έγινε 77 ετών, o Donald Brian Roeser (Buck Dharma) 76

 

 

 

 

https://www.popup.gr/