Chuck E's In Love-Rickie Lee Jones

H Rickie έγινε 69 ετών

Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, έχει ηχογραφήσει σε διάφορα μουσικά στυλ, όπως ροκ , R&B , ποπ , σόουλ και τζαζ . Δύο φορές νικήτρια του βραβείου Grammy (από επτά υποψηφιότητες),. 'Εχει καταταχθεί στο Νο. 30 στο 1999 του VH1 για τις 100 καλύτερες γυναίκες στο ροκ εν ρολ . 

Κυκλοφόρησε το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ της το 1979, με κριτική και εμπορική επιτυχία. Έφτασε στο Νο. 3 του αμερικανικού Billboard 200 και δημιούργησε το επιτυχημένο σινγκλ " Chuck E.'s in Love ", το οποίο έφτασε στο Νο. 4 στο Billboard Hot 100 .

Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο αργότερα το ίδιο έτος, και κέρδισε στην Τζόουνς τέσσερις υποψηφιότητες για βραβεία Grammy το 1980 , συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη , το οποίο και κέρδισε.  Το δεύτερο άλμπουμ της, Pirates , ακολούθησε το 1981 με περαιτέρω κριτική και εμπορική επιτυχία. έφτασε στο Νο. 5 του Billboard200, έγινε Χρυσός ,  και κατατάχθηκε στο Νο. 49 στη λίστα του NPR με τα 150 καλύτερα άλμπουμ που δημιουργήθηκαν από γυναίκες το 2017.

Το τρίτο της άλμπουμ, The Magazine , εμφανίστηκε το 1984 προτού η Τζόουνς κάνει μια μικρή παύση από την ηχογράφηση. Το τέταρτο άλμπουμ της, Flying Cowboys , κυκλοφόρησε το 1989 και αργότερα έγινε Χρυσό.

Η Τζόουνς κέρδισε το δεύτερο βραβείο Grammy το 1990 για το " Makin' Whoopee ", ένα ντουέτο με τον Δρ. Τζον , αυτή τη φορά στην κατηγορία Καλύτερης φωνητικής ερμηνείας τζαζ, ντουέτο ή γκρουπ . 

Η έβδομη υποψηφιότητα της  για το βραβείο Grammy ακολούθησε το 2001 στην κατηγορία του Καλύτερου Παραδοσιακού Ποπ Φωνητικού Άλμπουμ για το άλμπουμ της It's Like This (2000).

Το 2021, η Τζόουνς κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά τη ςLast Chance Texaco: Chronicles of an American Troubadour . 

 

Video Url

 

 

 

https://www.popup.gr/