Rhiannon - Fleetwood Mac, 75 ετών η Stevie Nicks

Rhiannon - Fleetwood Mac

1976, οι Fleetwood mac κυκλοφορούν το αριστούργημα τους Rhiannon

Η Stephanie Lynn Nicks γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1948, είναι γνωστή για τη δουλειά της με τους Fleetwood Mac και ως σόλο καλλιτέχνης.

Αφού ξεκίνησε την καριέρα της ως ντουέτο με τον τότε φίλο της Lindsey Buckingham , κυκλοφόρησε το άλμπουμ Buckingham Nicks με μικρή επιτυχία, η Nicks εντάχθηκε στους Fleetwood Mac το 1975, βοηθώντας το συγκρότημα να γίνει ένα από τα μουσικά δρώμενα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών με πάνω από 120 εκατομμύρια δίσκοι να έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Το Rumors , το δεύτερο άλμπουμ τους, έγινε ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως , με πιστοποίηση 20× πλατινένιο στις ΗΠΑ. 

Το 1981, ενώ παρέμενε μέλος των Fleetwood Mac, η Nicks ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της, κυκλοφορώντας το στούντιο άλμπουμ Bella Donna , το οποίο ήταν στην κορυφή του Billboard 200 και έχει φτάσει στην πολυπλατινένια θέση.  Έχει κυκλοφορήσει οκτώ στούντιο σόλο άλμπουμ και επτά στούντιο άλμπουμ με τους Fleetwood Mac, με πιστοποιημένες περισσότερες από 65 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων μόνο στις ΗΠΑ. 

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου σόλο άλμπουμ της, η Rolling Stone την ονόμασε « Βασιλεύουσα Βασίλισσα του Ροκ εν Ρολ ». Η Nicks έγινε μία από τους 100 καλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών και ένας από τους 100 καλύτερους τραγουδιστές/τραγουδίστριες  όλων των εποχών  από το περιοδικό Rolling Stone . Τα τραγούδια της από τους Fleetwood Mac " Landslide ", " Rhiannon " και " Dreams ", με το τελευταίο να είναι η μοναδική νούμερο ένα επιτυχία του συγκροτήματος στις ΗΠΑ, μαζί με τη σόλο επιτυχία της " Edge of Seventeen ", έχουν συμπεριληφθεί στο Rolling Stone . Είναι η πρώτη γυναίκα που μπήκε δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame : πρώτα ως μέλος των Fleetwood Mac το 1998 και στη συνέχεια ως σόλο καλλιτέχνης το 2019. 

Η Nicks έχει κερδίσει οκτώ υποψηφιότητες για βραβεία Grammy και δύο υποψηφιότητες για American Music Awards ως σόλο καλλιτέχνης. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία με τους Fleetwood Mac, συμπεριλαμβανομένου ενός Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς το 1978 για το Rumors .

Τα άλμπουμ Fleetwood Mac , Rumors και Bella Donna έχουν συμπεριληφθεί στο chart "Greatest of All Time Billboard 200 Albums" από το Billboard . Επιπλέον, το Rumors βαθμολογήθηκε ως το έβδομο καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών στη λίστα του Rolling Stone με τα « 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών », καθώς και το τέταρτο καλύτερο άλμπουμ από γυναίκες τραγουδίστριες.