We Didn't Start The Fire-Billy Joel

It's still rock and roll to me-Billy Joel (1980)

Κυκλοφόρησε ως single στις 18 Σεπτεμβρίου 1989 και αργότερα κυκλοφόρησε ως μέρος του άλμπουμ του Joel Storm Front στις 17 Οκτωβρίου 1989. Ένα τραγούδι λίστας , οι γρήγοροι στίχοι του περιλαμβάνουν σύντομες αναφορές σε 118 σημαντικές πολιτικές, πολιτιστικές, επιστημονικές, και αθλητικών γεγονότων μεταξύ 1948 (το έτος πριν από τη γέννηση του Τζόελ) έως το 1989, με χρονολογική κυρίως σειρά.

Το "We Didn't Start the Fire" παραθέτει ιστορικά γεγονότα στο ρεύμα της συνείδησης. Προτάθηκε για το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς και έγινε το τρίτο σινγκλ του Joel που έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του 1989.

Το Storm Front έγινε το τρίτο άλμπουμ του Joel που έφτασε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ. Το "We Didn't Start the Fire", ιδιαίτερα στον 21ο αιώνα, έχει γίνει η βάση πολλών παρωδιών της ποπ κουλτούρας και συνεχίζει να επαναλαμβάνεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημίσεις και κωμικές παραγωγές.

Παρά την πρώιμη επιτυχία του, ο Joel σημείωσε αργότερα ότι δεν του άρεσε το τραγούδι μουσικά και θεωρήθηκε κριτικά ως ένα από τα χειρότερα του από τις μεταγενέστερες γενιές μουσικοκριτικών.