I Will Survive - Gloria Gaynor (1978)

I Will Survive -  Gloria Gaynor (1978)

1980, καλύτερο ντίσκο στα Γκράμι

Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1978, ήταν Νο 1 τον Μάρτιο του 1979

Το " I Will Survive " είναι ένα τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Gloria Gaynor , που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1978 ως το δεύτερο σινγκλ από το έκτο άλμπουμ της, Love Tracks (1978). Το έγραψαν οι Freddie Perren και Dino Fekaris . Οι στίχοι του περιγράφουν την ανακάλυψη της προσωπικής δύναμης του αφηγητή μετά από έναν αρχικά καταστροφικό χωρισμό. Το τραγούδι αναφέρεται επίσης συχνά ως σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης, καθώς και ως βασικό στοιχείο της ντίσκο . 

Το "I Will Survive" έλαβε έντονο airplay το 1979. Το σινγκλ πέρασε τρεις μη συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard Hot 100 και επίσης κορυφώθηκε στο UK Singles Chart και στο Irish Singles Chart . Αργότερα πιστοποιήθηκε Platinum από την Recording Industry Association of America (RIAA). Κέρδισε την Καλύτερη Ηχογράφηση Ντίσκο στα 22α Ετήσια Βραβεία Γκράμι , και έλαβε επίσης μια υποψηφιότητα για το δίσκο της χρονιάς και την καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία .

Το 2016, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έκρινε ότι η αρχική ηχογράφηση της Gaynor ήταν "πολιτιστικά, ιστορικά ή καλλιτεχνικά σημαντική" και την επέλεξε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης . Τον Οκτώβριο του 2023, το Billboard το κατέταξε ανάμεσα στα "500 καλύτερα ποπ τραγούδια όλων των εποχών". 

 

Video Url