Dirty Deeds Done Dirt Cheap-AC/DC (1976)

Dirty Deeds Done Dirt Cheap-AC/DC (1976)

Οι AC/DC ηχογράφησαν το "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" από τον Δεκέμβριο του 1975 μέχρι και τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, στα "Albert Studios" του Σίδνεϊ, ενώ ταυτόχρονα περιόδευαν συνεχώς επί αυστραλιανού εδάφους.

Το άλμπουμ περιέχει μερικά κλασικά Hard Rock κομμάτια όπως το ομώνυμο, το "Problem Child" και το "Squealer", αλλά και αμφιλεγόμενους και γεμάτους σεξουαλικά υπονοούμενα στίχους όπως στο "Big Balls" και το "Dirty Deeds Done Dirt Cheep".

Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1976, σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση στην Αυστραλία, συνοδευόμενος από το σινγκλ "Jailbreak" που ανέβηκε στο Top-10. Τρεις μήνες αργότερα εκδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ το 1981 κυκλοφόρησε ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν πλέον το συγκρότημα είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με τα "Highway To Hell" και "Back In Black". Η δημοτικότητα των AC/DC, ώθησε το άλμπουμ να φτάσει σε εξαπλά πλατινένιο επίπεδο βράβευσης.

Στα τέλη του 1976, το συγκρότημα εμφανίστηκε και πάλι στην μουσική τηλεοπτική εκπομπή "Countdown", ηχογραφώντας το κομμάτι "I'm A Rebel", το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ από τους AC/DC, αλλά τρία χρόνια αργότερα από τους Γερμανούς Accept.

Η διεθνής έκδοση του άλμπουμ έχει διαφορές σε σχέση με τον αυστραλιανή κυκλοφορία, με τα "R.I.P. (Rock in Peace)" και "Jailbreak" να έχουν αντικατασταθεί από τα "Rocker" και "Love at First Feel". Επίσης, τα τραγούδια "Dirty Deeds Done Dirt Cheep" και "Ain't No Fun (Waiting 'Round to Be a Millionaire)" κυκλοφόρησαν σε συντομευμένες εκτελέσεις. Το τραγούδι "Jailbreak" συμπεριλήφθηκε στο ΕΡ "74 Jaibreak" το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1984.

Για την προώθηση του δίσκου, οι AC/DC περιόδευσαν στην Ευρώπη, επιστρέφοντας τον Δεκέμβριο του 1976 στην Αυστραλία όπου παρέμειναν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Συνέχισαν στην Μεγάλη Βρετανία μέχρι τα τέλη Μαρτίου, για να ακολουθήσει ευρωπαϊκή περιοδεία μέχρι τον Μάιο και πραγματοποίησαν την πρώτη τους αμερικάνικη περιοδεία το καλοκαίρι του 1977.

Το άλμπουμ DirtyDeeds Done Dirt Cheap κυκλοφόρησε στην Αυστραλία στις 20 Σεπτεμβρίου 1976

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/