A Year Of The Cat-Al Stewart

A Year Of The Cat-Al Stewart

O Al Stewart γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1945. 

To τραγούδι ηχογραφήθηκε στην περίοδο Φεβρουάριος 1975, Ιανουάριος 1976 χρονιά της γάτας για τους Βιετναμέζους

Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής - τραγουδοποιός και μουσικός folk-rock, έγινε γνωστός ως μέρος της βρετανικής λαϊκής αναγέννησης τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 . Ανέπτυξε ένα μοναδικό στυλ συνδυασμού φολκ-ροκ τραγουδιών με λεπτεπίλεπτα πλεγμένες ιστορίες χαρακτήρων και γεγονότων από την ιστορία. 

Ο Stewart είναι περισσότερο γνωστός για το σινγκλ του 1976 " Year of the Cat ", από το πλατινένιο άλμπουμ με το ίδιο όνομα. Αν και το Year of the Cat και η πλατινένια συνέχεια του 1978 Time Passages έφεραν στον Stewart τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εμπορικές του επιτυχίες, προηγούμενα άλμπουμ όπως το Past, Present and Future από το 1973 θεωρούνται συχνά ως καλύτερα παραδείγματα του οικείου του ιστορικού folk-rock στυλ στο οποίο επέστρεψε σε μεταγενέστερα άλμπουμ. 

Θεωρείται ένα βασικό πρόσωπο της βρετανικής μουσικής και εμφανίζεται σε όλη τη μουσική φολκλόρ της εποχής της αναγέννησης. Έπαιξε στο πρώτο Φεστιβάλ του Glastonbury το 1970, γνώριζε τη Yoko Ono πριν γνωρίσει τον John Lennon και μοιραζόταν ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο με έναν νεαρό Paul Simon που συνεργαζόταν με τον Bruce Woodley των Seekers . Ο Stewart φιλοξενήθηκε στο folk club Les Cousins ​​στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1960. 

Έχει κυκλοφορήσει 16 στούντιο και τρία ζωντανά άλμπουμ από το ντεμπούτο του άλμπουμ Bed-Sitter Images το 1967, και συνεχίζει να περιοδεύει εκτενώς στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του, Uncorked , κυκλοφόρησε στην ανεξάρτητη δισκογραφική του Stewart, Wallaby Trails Recordings, το 2009. 

Έχει συνεργαστεί με τους Peter White , Alan Parsons , Jimmy Page , Richard Thompson , Rick Wakeman , Francis Monkman , Tori Amos και Tim Renwick και πιο πρόσφατα έπαιξε με τον Dave Nachmanoff και τον πρώην κιθαρίστα των Wings , Laurence Juber .

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/