Oh, Pretty Woman - Roy Orbison, έγινε 59 ετών!

Oh, Pretty Woman - Roy Orbison, έγινε 57 ετών!

Κυκλοφόρησε 29 Αυγούστου 1964

Το " Oh, Pretty Woman " ή απλά " Pretty Woman " είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από τον Roy Orbison , γραμμένο από τους Orbison και Bill Dees . 

Κυκλοφόρησε ως single τον Αύγουστο του 1964 στη Monument Records και πέρασε τρεις εβδομάδες στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 από τις 26 Σεπτεμβρίου 1964, το δεύτερο και τελευταίο single του Orbison που έφτασε στην κορυφή των αμερικανικών charts. 

Ήταν επίσης το τρίτο single του Orbison που έφτασε στην κορυφή του UK Singles Chart (συνολικά για τρεις εβδομάδες). 

Η single έκδοση (σε mono) και η LP έκδοση (σε στερεοφωνικό στο Oribisongs LP) έχουν ελαφρώς διαφορετικούς στίχους. Η έκδοση LP με τον προβλεπόμενο στίχο: "come with me baby" άλλαξε για το single σε "come to me baby" καθώς το πρώτο θεωρήθηκε πολύ ριψοκίνδυνο.

Ο δίσκος πούλησε τελικά επτά εκατομμύρια αντίτυπα και σηματοδότησε το υψηλότερο σημείο στην καριέρα του Orbison. Μέσα σε μήνες από την κυκλοφορία του, τον Οκτώβριο του 1964, το σινγκλ πιστοποιήθηκε ως χρυσό από την RIAA . Στο τέλος του έτους, το Billboard το κατέταξε στο νούμερο τέσσερα τραγούδι του 1964. 

Το "Oh, Pretty Woman" χρησιμοποιήθηκε αργότερα για τον τίτλο της ταινίας Pretty Woman του 1990 με πρωταγωνιστές τους Richard Gere και Julia Roberts , και το μιούζικαλ του Broadway 2018 Pretty Woman: The Musical.

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/