Breakin' The Law - Judas Priest

Breakin' The Law - Judas Priest

74 ετών ο κιθαρίστας τους Glenn Tipton, 73 o Rob Halford

Τo Breaking the Law συμπεριλήφθηκε στον δίσκο British Steel, το 1980, ενώ κυκλοφόρησε και ως single την ίδια χρονιά.

Η μουσική αλλά και οι στίχοι γράφτηκαν από τους Ρομπ Χάλφορντ, Κ.Κ. Ντάουνινγκ και Γκλεν Τίπτον. Οι στίχοι του έχουν επίκεντρο την οικονομική ύφεση και τις απεργίες που ελάμβαναν μέρος στη Μεγάλη Βρετανία τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Ο Χάλφορντ, είπε, «ότι το κομμάτι αφορά την ανεργία και ότι από αυτά που σου υποσχέθηκαν δεν έχεις τίποτα και εσύ θυμώνεις και παραβαίνεις τον νόμο». 

Αρχίζει με ένα από τα γνωστότερα riff του συγκροτήματος, με τον συνολικό χρόνο του, να μη φτάνει τα 3 λεπτά. Ένα από τα εφέ που διαθέτει το κομμάτι, όταν ακούγονται μπουκάλια να σπάνε, ελλείψει samples εκείνη την εποχή, σπάσανε κυριολεκτικά μπουκάλια γάλατος, έξω από το στούντιο.

Ηχογραφήθηκε σε μία έπαυλη που ανήκε στον Ρίνγκο Σταρ, όπου εκεί γυρίστηκε και το video clip του Imagine. Θεωρείται ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα τραγούδια του συγκροτήματος.

Έχει υποστεί αρκετές διασκευές από γνωστούς rock καλλιτέχνες. Επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός VH1, το κατέταξε 40ο, ανάμεσα στα 40 Σπουδαιότερα Metal Τραγούδια. Ο ίδιος σταθμός, το 2009, το κατέταξε 12ο, ανάμεσα στα 100 Σπουδαιότερα Hard Rock Τραγούδια όλων των εποχών.

Ενώ, το 2010, σε μία ψηφοφορία της ελληνικής έκδοσης του Metal Hammer, το κομμάτι συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα 200 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την 23η θέση.

 

 

 

https://www.popup.gr/