Avalon-Roxy Music

Avalon-Roxy Music

Επίσκεψη με τους Roxy Music στο θρυλικό νησί Avalon

Το Avalon είναι το όγδοο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Roxy Music , που κυκλοφόρησε στις 28 Μαΐου 1982 από την EG Records και την Polydor . Ηχογραφήθηκε μεταξύ 1981 και 1982 στα Compass Point Studios στο Nassau των Μπαχάμες και θεωρείται ως το αποκορύφωμα του πιο απαλού, πιο προσανατολισμένου προς τους ενήλικες ήχου της μεταγενέστερης δουλειάς του συγκροτήματος. Έχει πιστωθεί ως πρωτοπόρος στο είδος της sophisti-pop . 

Το πρώτο σινγκλ, " More Than This ", προηγήθηκε του άλμπουμ και ήταν ένα top 10 hit στη Βρετανία, την Αυστραλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το " Avalon ", το δεύτερο single, έφτασε στο top 20. Το «Take a Chance with Me» έφτασε στο top 30. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το «More Than This» και το «Take a Chance with Me» έφτασαν στις 103 και 104.

Θεωρείται το πιο επιτυχημένο στούντιο άλμπουμ των Roxy Music. Έμεινε στο νούμερο ένα στο UK Albums Chart για τρεις εβδομάδες και παρέμεινε στο chart για περισσότερο από ένα χρόνο. Αν και έφτασε μόνο στο Νο. 53 στις ΗΠΑ, άντεξε ως επιτυχία και έγινε ο μοναδικός δίσκος εκατομμυρίων πωλήσεων των Roxy Music στις ΗΠΑ, γίνοντας τελικά πλατινένιος.

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/