Queer-Garbage

Queer-Garbage

26/8/1966 γεννήθηκε η Shirley Manson των Garbage

Η Shirley Ann Manson γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1966, είναι Σκωτσέζος μουσικός και ηθοποιός. Είναι η τραγουδίστρια του αμερικανικού συγκροτήματος εναλλακτικής ροκ Garbage και οικοδέσποινα του The Jump with Shirley Manson (2019–2021). Η Manson κέρδισε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για το ειλικρινές στυλ, την επαναστατική στάση και την χαρακτηριστική φωνή της.  Για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της, ταξίδευε μεταξύ της πατρίδας της, του Εδιμβούργου και των ΗΠΑ, για να ηχογραφήσει με τους Garbage, που αρχικά σχηματίστηκε στο Μάντισον του Ουισκόνσιν . Τώρα ζει και εργάζεται κυρίως στο Λος Άντζελες , ενώ διατηρεί ένα δεύτερο σπίτι στο Εδιμβούργο. 

Η μουσική καριέρα της ξεκίνησε στην εφηβεία της όταν την προσέγγισαν να ερμηνεύσει δεύτερα φωνητικά και πλήκτρα για το συγκρότημα Goodbye Mr Mackenzie . Ανέπτυξε μια τρομερή σκηνική παρουσία και αργότερα προσεγγίστηκε από τη δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος με την ιδέα να την παρουσιάσουν ως σόλο καλλιτέχνιδα.

Ηχογράφησε ένα άλμπουμ με το συγκρότημά της με το όνομα Angelfish . Αφού είδε την Manson σε ένα μουσικό βίντεο του Angelfish να μεταδίδεται μόνο μία φορά στο 120 Minutes του MTV , οι Garbage την προσκάλεσαν σε ακρόαση και τελικά εντάχθηκε στο συγκρότημα. Το 1995, οι Garbage κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους , μια κριτική και εμπορική επιτυχία. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει επτά στούντιο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του πολλαπλού βραβείου GrammyΈκδοση 2.0 και άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες . Οι Garbage έχουν κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο και πούλησαν πάνω από 17 εκατομμύρια δίσκους από το 2017. 

Το 2006, η Manson άρχισε να γράφει και να ηχογραφεί σόλο υλικό μετά την παύση των Garbage. Το 2008, έπαιξε ένα υγρό μέταλλο T-1001 Terminator με το όνομα Catherine Weaver στη δεύτερη σεζόν του Terminator: The Sarah Connor Chronicles . Επέστρεψε στο στούντιο ηχογράφησης το 2010 για να γράψει και να παράγει υλικό για το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Garbage, Not Your Kind of People , που κυκλοφόρησε το 2012.  Το συγκρότημα ακολούθησε με Strange Little Birds το 2016 και No Gods No Masters το 2021