Us And Them-Pink Floyd

Us And Them-Pink Floyd

Ο Κατρούγκαλος δεν ήταν βέβαια ο μόνος υπεύθυνος υπουργός που έφερε το ασφαλιστικό στα σημερινά του χάλια, ούτε αυτός που μείωσε συνολικά τις συντάξεις στα σημερινά επίπεδα. Ήταν αυτός όμως που έβαλε την τελική ταφόπλακα στους συνταξιούχους, κάτι σαν δήμιος που υλοποίησε και εκτέλεσε τις αποφάσεις άλλων.

Στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, όσοι ζούσαν, περίμεναν το τέλος του πολέμου για να βελτιώσουν την ζωή τους. Σήμερα στην Ελλάδα δεν περιμένουμε τίποτα, μόνο το φυσικό τέλος μας.

Ναι δεν αμφισβητούμε ότι το ασφαλιστικό δεν 'βγαίνει' όμως γιατί κανείς δεν βάζει χέρι σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί σε νεαρή ηλικία, αλλά στραγγαλίζει τους υπερήλικες συνταξιούχους του ΙΚΑ που δεν προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και που μέχρι τώρα συντηρούσαν τις οικογένειες τους μετά από 35-40 χρόνια εργασίας;

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν συνταξιοδοτηθεί 35 ετών, εντάξει ότι έγινε έγινε, αλλά αν είναι εν ζωή, ας βουτήξουν αυτούς που υπέγραψαν τέτοιες αποφάσεις και ας λογοδοτήσουν όπως οι εγκληματίες πολέμου, γιατί κι αυτοί 'σκότωσαν', έστω από ηλιθιότητα, ένα ολόκληρο λαό.

Προσθήκη στις 5/9/2016

Μια και παραδοσιακά αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα με τα περισσότερα ψέματα, ας πούμε κι εμείς ένα. Ο Κατρούγκαλος και όλοι όσοι ψήφισαν τον νόμο για το ασφαλιστικό,αλλά και τα νέα μέτρα που έφερε το Γ' μνημόνιο, πιστοί σην ιδεολογία τους, προσφέρουν το 20% του πραγματικού εισοδήματος τους, σε όσους αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, κάνοντας πράξη την συμπόνοια που νιώθουν για τον λαό ΚΖ

Πριν από 7 χρόνια πληρώναμε το 1/3 τουλάχιστον των φόρων που πληρώνουμε τώρα και είχαμε καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, καλύτερους μισθούς και συντάξεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερη ανεργία, ήμασταν περισσότερο Ευρωπαίοι, ζούσαμε καλύτερα, δεν φοβόμασταν το αύριο.

Τώρα φοβόμαστε το χθες, το σήμερα και ότι δεν υπάρχει αύριο. Μια απέραντη τρύπα ρουφάει όλα τα χρήματα που εισπράττει το κράτος και το αναγκάζει να ζητάει περισσότερα.

Από το 2008 'αγανακτήσαμε' γι' αυτά που είχαμε και κάναμε τα πάντα για να τα χάσουμε και τα καταφέραμε. Ποιοι βγήκαν κερδισμένοι από τότε και ποιοι χαμένοι. Κάντε τον λογαριασμό και σκεφτείτε, τώρα πια είμαστε εμείς κι αυτοί.

Κώστας Ζουγρής