In Da Club - 50 Cent

In Da Club - 50 Cent

Ο Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον ο 3ος (Curtis James Jackson III) γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1975. Είναι ευρέως γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα 50 Cent...

To In da Club είναι ένα hip-hop τραγούδι, που συμπεριλήφθηκε στον ντεμπούτο δίσκο του, το Get Rich or Die Tryin', το 2003. Το τραγούδι γράφτηκε από τον 50 Cent, τον Dr. Dre και τον Μάικ Ελιζόντο, με τους δύο τελευταίους να κάνουν και την παραγωγή του.

Κυκλοφόρησε και ως το πρώτο single του δίσκου, αποσπώντας θετικές κριτικές. Έφτασε στο νούμερο 1 στα αμερικανικά Billboard Hot 100 κι έγινε το πρώτο τραγούδι του 50 Cent, που φτάνει στην κορυφή των εν λόγω charts.

Στην 46η Τελετή των Grammy, υπήρξε υποψήφιο για Best Male Rap Solo Performance και Best Rap Song. Το video clip του κομματιού κέρδισε δύο βραβεία MTV Video Music Award: το Best Rap Video και το Best New Artist.

Το 2009, ονομάστηκε από το Billboard, ως το 24ο πιο επιτυχημένο single της δεκαετίας του 2000-10. Το περιοδικό Rolling Stone, το τοποθέτησε στην 13η θέση της λίστας με τα Σπουδαιότερα Τραγούδια της δεκαετίας, ενώ το 2010, το ίδιο έντυπο, τοποθέτησε το τραγούδι στην 448η θέση ανάμεσα στα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών.

 

Video Url