O Peter Green στους Bluesbreakers

O Peter Green στους Bluesbreakers

Someday After A While από τις ερμηνείες του Peter Green στους Bluesbreakers του John Mayall στους οποίους προσχώρησε στις 17/6/1966, έφυγε 1 χρόνο αργότερα, 15 Ιουνίου 1967

 Το συγκρότημα του John Mayall & the Bluesbreakers, είχε επιρροή ως θερμοκοιτίδα για Βρετανούς μουσικούς της ροκ και μπλουζ. Πολλά από τα πιο γνωστά συγκροτήματα που βγήκαν από τη Βρετανία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 είχαν μέλη που προέρχονταν από τους Bluesbreakers κάποια στιγμή, αποτελώντας τα θεμέλια της βρετανικής μπλουζ μουσικής που εξακολουθεί να παίζεται έντονα στο κλασικό ροκ ραδιόφωνο.

Μεταξύ αυτών με θητεία στους Bluesbreakers είναι οι Έρικ Κλάπτον και Τζακ Μπρους (αμφότεροι αργότερα της Cream ), ο Πίτερ Γκριν , ο Μικ Φλίτγουντ., και John McVie (οι τρεις από τους οποίους θα σχημάτιζαν τους Fleetwood Mac ), Mick Taylor (the Rolling Stones ), Aynsley Dunbar ( Frank Zappa , The Mothers of Invention ), Jon Hiseman , Dick Heckstall-Smith και Tony Reeves (αυτοί οι τρεις θα σχηματίσουν Κολοσσαίο ), και πολλοί άλλοι.

Ο Mayall χρησιμοποίησε το όνομα του συγκροτήματος μεταξύ 1963 και 1967, και στη συνέχεια το εγκατέλειψε για περίπου δεκαπέντε χρόνια. Το 1982 ανακοινώθηκε το «Return of the Bluesbreakers» και το όνομα χρησιμοποιήθηκε μέχρι να διαλυθεί ξανά το συγκρότημα το 2008. Το όνομα έχει γίνει γενικό, χωρίς σαφή διάκριση μεταξύ ηχογραφήσεων μόνο του Mayall και εκείνων του Mayall και του συγκροτήματος του.