Ακούστε το «Killing Me Softly with His Song» από τους Fugees

Το «Killing Me Softly with His Song» είναι ένα τραγούδι που συνέθεσε ο Charles Fox σε στίχους του Norman Gimbel. Οι στίχοι γράφτηκαν σε συνεργασία με τη Lori Lieberman αφού τους εμπνεύστηκε από μια ερμηνεία του Don McLean στα τέλη του 1971. Ο Fox και ο Gimbel, αρνήθηκαν να της αναγνωρίσουν την συμβολή της στο κομμάτι και έτσι η Lieberman κυκλοφόρησε την δική της εκδοχή για το τραγούδι το 1972, αλλά δεν μπήκε στα charts. Το τραγούδι έχει διασκευαστεί από πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Το 1973, έγινε νούμερο ένα επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τον Καναδά για την αμερικανίδα τραγουδίστρια, Roberta Flack και έφτασε επίσης στην 6η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1996, οι Fugees ηχογράφησαν ξανά το τραγούδι με τη Lauryn Hill στα κύρια φωνητικά με αποτέλεσμα να γίνει νούμερο ένα επιτυχία σε είκοσι χώρες. 

Η έκδοση της Flack κέρδισε δύο βραβεία Grammy το 1974, ενώ η έκδοση των Fugees κέρδισε το Grammy το 1997. Μετά από την επιτυχία του κομματιού των Fugees, η ηχογράφηση του 1972 από τη Roberta Flack έγινε remix το 1996 από τον Jonathan Peters, με την Flack να προσθέτει μερικά νέα φωνητικά. Αυτή η έκδοση έφθασε στην κορυφή του Hot Dance Club Play charts. Οι εκδόσεις των Fugees και της Roberta Flack μπήκαν και οι δύο στην αναθεωρημένη λίστα του 2021 με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.

Ακούστε παρακάτω το κομμάτι «Killing Me Softly with His Song» σε έκδοση των Fugees και της Roberta Flack.

Video Url

 

Video Url