Don't Leave Me This Way-Thelma Houston

No 1 τον Απρίλη του 1977 στην Αμερική,

Το "Don't Leave Me This Way" διασκευάστηκε από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Θέλμα Χιούστον το 1976. Αρχικά ανατέθηκε στην Νταϊάνα Ρος , προοριζόταν να είναι η συνέχεια του σινγκλ της " Love Hangover " του 1976, αλλά αντ' αυτού ανατέθηκε εκ νέου στη Χιούστον.

Μετά την κυκλοφορία του τέταρτου στούντιο άλμπουμ της Χιούστον , Any Way You Like It (1976), μια ομάδα δίσκων DJ της Βοστώνης ανέφερε ομόφωνα θετική ανταπόκριση από το κοινό στο "Don't Leave Me This Way" στις ντισκοτέκ και το τραγούδι επιλέχθηκε για κυκλοφορία ως μονόκλινο.  Η έκδοση της Χιούστον έφτασε στην κορυφή του αμερικανικού τσαρτ σόουλ σινγκλ  και, εννέα εβδομάδες αργότερα, στο Billboard Hot 100 για μία εβδομάδα τον Απρίλιο του 1977.

Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο ένα στο chart της ντίσκο. Αργότερα μέσα στο έτος, εμφανίστηκε στο soundtrack της ταινίας Ψάχνω για τον κύριο Γκούντμπαρ . Το 1978, το "Don't Leave Me This Way" κέρδισε το βραβείο Καλύτερης φωνητικής ερμηνείας R&B, Γυναικεία στα 20α Ετήσια Βραβεία Grammy . 

Η έκδοση της Χιούστον αναβιώθηκε το 1995 σε διάφορα remix, τα οποία έφτασαν στη θέση 19 στο χορευτικό chart των ΗΠΑ Billboard και στο νούμερο 35 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το "Don't Leave Me This Way" εντάχθηκε στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών στο Νο. 355,  ενώ το 2022, το περιοδικό το κατέταξε στο Νο. 121 στα 200 καλύτερα τραγούδια χορού όλων των εποχών .

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/