2018…τραγούδια για ένα καλό σαββατοκύριακο με μουσική!

2018…τραγούδια για ένα καλό σαββατοκύριακο με μουσική!

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Mike Posner - Stuck In The Middle

Πριν τρία χρόνια το υποψήφιο για γκράμμι, ως τραγούδι της χρονιάς, χάπι από την Ίμπιθα γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το Stuck In The Middle, είναι το δεύτερο δείγμα γραφής του τριαντάχρονου αμερικανού από το Ντιτρόιτ για το 2018. Αναμένοντας το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ εντός του 2019 με τον τίτλο του να έχει ήδη ανακοινωθεί, A Real Good Kid.

Splendid - Gotta Know

Κολεκτίβα από την χώρα της τουλίπας. Μπορεί να μην τους έχετε ακούσει αλλά μετράν με το τελευταίο άλμπουμ τους, 7 kings, επτά δίσκους. Είναι κυκλοφορία του Ιουνίου, αλλά είπαμε χάος το ιντερνετ με φωλιές καλά κρυμμένες. Κάλο αργά παρά ποτέ λοιπόν. Αυτό είναι το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφορούν φέτος, από έναν υπέροχο δίσκο που υπόσχομαι να επανέλθω. Γέννημα ενός μουσικόφιλου… Τους φαντάζομαι ζωντανά με τους Locomondo, ένα ηφαίστειο αδρεναλίνης θα ήταν με την παρέα του Μάρκου…

A$AP Rocky – Sundress

Στην παραγωγή του νέου τραγουδιού του Rocky, συμμετέχει ο αγαπημένος Danger Mouse ενώ η μουσική δανείζεται από τους αυστραλούς Tame Impala και το τραγούδι τους από το 2010 Why Won't You Make Up Your Mind?. Χιπ χοπ με πολύ δόση σόουλ. Ωραίο βίντεο κλιπ παρεμπιπτόντως.

Juan Karlos – Buwan

Από τις Φιλιππίνες μας έρχεται το κουαρτέτο με ένα από τα τέσσερα τραγούδια που κυκλοφόρησαν εντός του 2018. Ο παγκόσμιος ήχος του ροκ συντροφιά με τα φιλλιπινέζικα, σε ένα τραγούδι για μια χαμένη αγάπη.

Rita Ora – Only Want You

Το πέμπτο τραγούδι που ξεχώρισε από το πολύπαθο μέχρι την κυκλοφορία του δεύτερο δίσκο της 28χρονης λονδρέζας, αλβανικής καταγωγής, με τίτλο φοίνικας. Οι Coldplay και Drake την έχουν εμπιστευτεί να ανοίξει στο παρελθόν συναυλίες τους, ενώ τα σίγκλ της από το 2012 και επιδίδονται σε μια άκρως πετυχημένη πορεία στη Βρετανία ιδιαίτερα. Μια ωραία ποπ στιγμή.

Ewert and The Two Dragons – Somewhere

Κουαρτέτο πάλι, ροκ μπαλάντα ξανά, αλλά αυτή τη φορά από την Βαλτική, και πιο συγκεκριμένα την Εσθονία. Όπως δηλώνει και το όνομά τους ξεκίνησαν ως τρίο, το 2009. Το Hands Around the Moon είναι το νέο τους τέταρτο άλμπουμ και κυκλοφόρησε το 2018.

Dansu – Don’t You Give Up

Η ηλεκτρονική ποπ τους είναι ολοφάνερο ότι επηρεάζεται από το γνωστό γαλλικό δίδυμο. Φανταστείτε τους επίσης νέους αυστραλούς Parcels και καταλαβαίνετε αμέσως τι εννοώ. Τα περήφανα πνευματικά τέκνα των Chic είναι τρεις τύποι από το Άμστερνταμ, που κυκλοφορούν μουσική μέσω της Ιαπωνίας. Από το Do do do πριν από δύο χρόνια, το Lost In The City την επόμενη χρονιά και στις αρχές του 2018 στο επίσης ηλιόλουστο Run, έχουν φτιάξει ένα φωτεινό μονοπάτι που το ακολουθούν και με το νέο τους τραγούδι. Ωραίοι πολύχρωμοι τύποι και με μια απολαυστική οπτική συνοδεία των κομματιών τους.

Chef' Special - Into The Future

Ολλανδία και πάλι Άμστερνταμ. Η χώρα πρέπει να ανακηρυχτεί επίτιμο μέλος της μεσογείου με τέτοια μουσική που βγάζουν τα βλαστάρια της. Δέκα χρόνια ζωής κλίνει φέτος η πενταμελής μπάντα που αναμιγνύει με μαεστρία φανκ/χιπ χοπ/ροκ/ρέγγε και ηλεκτρονική μουσική, πιστή στις ποικίλες δηλωμένες τους επιρροές.

Luca Carboni – 2

Τριάντα πέντε χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, ο 56χρονος είναι ένας παλαίμαχος του ιταλικού τραγουδιού και κυκλοφορεί τον νέο του δίσκο, με τίτλο Sputnik.

Paul Simon - Diamonds on the Soles of Her Shoes (Thievery Corporation Remix)

Ξέρω τι θα πείτε…Ιεροσυλία! Συγχωρέστε με αλλά απλά δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτήν την έστω και τεχνική σύμπραξη δύο αγαπημένων. Ο κάθε ένας στον τομέα του δε λέω, και το Graceland έχει στοιχειώσει ως αφρικανικό βουντού τα νιάτα μου, αλλά και αυτό το ανεπάντεχο ηχητικό πείραμα όσο και αν απογοητεύει σε γενικές γραμμές το remix εγχείρημα του άλμπουμ του Simon, είναι η καλύτερη στιγμή του. Μακράν πιο μπροστά από τις σπουδές των Groove Armada, Photek και Paul Oakenfold. Μακάρι όλα τα ρεμιξ να ήταν του ίδιου επιπέδου...

Anderson .Paak - 6 Summers

Ένα ακόμη δείγμα μετά τη συνεργασία του με τον Lamar. Σόουλ, τζαζ και λάτιν πινελιές, φόρος τιμής στους Gill Scott Heron, John Coltrane και Kurt Cobain, χροιά φωνής που με ταξιδεύει στον Q Tip, και στίχοι όπως αυτοί «Dear Mr. President, it's evident that you don't give a damn/Shi- tell me somethin' that I don't know/All this fuckin' evidence and if it ever make it to the stand/Shi- you know they gon' let 'em go, bro/You was overseas stealin' niggas' land and oil/Billy copped the Desert Eag and it's legal to tote it/Lil' nigga bullied out his Pumas, but why he have to shoot the whole school up?». Το είδος στα καλύτερά του. Εγώ καλύφτηκα…

Zak Abel - You Come First feat. Saweetie

Μαθήματα σύγχρονης ποπ αισθητικής από αυτή τη συνεργασία Αγγλίας και Αμερικής. Τι και αν είναι για κάποιους ξεδιάντροπα φιλικό προς το ραδιόφωνο. Μερικές φορές το ότι ακούς είναι και το μόνο που υπάρχει χρειάζεται. Από δύο τραγουδιστές στα είκοσι και κάτι τους δε με χαλάει καθόλου να βγαίνει τέτοια εμπορική ποπ.

Tom Morello ft. Portugal. The Man & Whethan - Every Step That I Take

Ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του κιθαρίστα των Rage Against The Machine, Audioslaves και του σούπερ γκρουπ Prophets of Rage, φέρει τον τίτλο The Atlas Underground. Από το ροκ στη EDM το κάνει ο έμπειρος 54 να φαίνεται εύκολο και καθόλου ευτελές και αυτό αξίζει όντως τα πέντε αστέρια του ΝΜΕ.

καλό σαββατοκύριακο με μουσική://youtu.be/zAoMFR-cwMc

και μαζεμένα σε μια ιντερνετική κασέτα