Γιάννης Πετρίδης: 'Θα παίζω ότι μου γουστάρει'

Γιάννης Πετρίδης: 'Θα παίζω ότι μου γουστάρει'

Τολμώ να πω ότι εγώ και ο Πετρίδης παρακολουθούμε πολύ στενά όσα συμβαίνουν στον χώρο της ξένης μουσικής στην Ελλάδα εδώ και μισό αιώνα, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος που να γνωρίζει την απήχηση που είχαν και έχουν διάφοροι καλλιτέχνες στην χώρα μας, από τότε, μέχρι και σήμερα.

 

Αυτοί που επικρίνουν σήμερα τους μαύρους καλλιτέχνες που γνωρίζουν επιτυχία, είναι 'παιδιά' αυτών που αδιαφορούσαν παλαιότερα για τον James Brown, τον Ray Charles, τον Marvin Gay, τον Stevie Wonder και πολλούς άλλους, δεν έχει αλλάξει τίποτα, εκτός από τα άτομα και τα ξένα ονόματα.

 

Στην δεκαετία του '50 οι Έλληνες λάτρευαν στην κυριολεξία τους Little Richard, Platters κα

 

Δεν είναι θέμα το αν είναι καλύτερος ο Drake από τον Michael Jackson, είναι σαν να συγκρίνουμε έναν 20χρονο με ένα 60αρη, ο καθένας έγραψε ή γράφει την ιστορία του.

 

Υπάρχουν αρκετοί στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι οι Βρετανοί είναι σαφώς καλύτεροι από τους Αμερικανούς στην μουσική, όμως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να έκαναν πρώτοι οι Βρετανοί, εκτός της κλασικής μουσικής, και την παραδοσιακή τους, όλα τα αντέγραψαν από τους Αμερικάνους.

 

Έτσι και στην Αμερική, σχεδόν όλα τα μουσικά είδη ξεκίνησαν από μαύρους μουσικούς, τους οποίους λατρεύουν οι λευκοί καλλιτέχνες του ροκ, από τον Elvis, τον Bruce, τον Lou Reed, τον Jagger, τον Rod Stewart και όποιον θέλετε.

 

Γούστα είναι αυτά και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανένα να έχει την γνώμη του, έτσι και ο Πετρίδης μου είπε ότι κάνω ένα τόσο μεγάλο αφιέρωμα στην μαύρη μουσική για να έχω την ευκαιρία να ακούσω πολλά τραγούδια που μ' αρέσουν.

 

Απολαύστε τον Πετρίδη στο Α' Πρόγραμμα κάθε μέρα στις 4, θα μάθετε πράγματα που ίσως δεν ξέρετε.

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας για να έχει συνέχεια, εγώ προσωπικά τολμώ να πω ότι δεν θα σας μαλώνω για πολύ, τα περιθώρια στενεύουν, οι 36.000 αναρτήσεις μας που συνέχεια αυξάνονται, αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'